Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:00, 3. 9. 2020.

| Društvo

Sanja Stajić i Vladislava Ivković pomoćnice gradonačelnice Niša

Autor:J. C. M, J. A.Izvor:Južne vesti
stajic-sanja
Posle funkcija u Merošini, sada u Stajićeva u vrhu niške vlasti; foto: JV/J. A.

Dugogodišnja funkcionerka u Merošini i lider naprednjaka u ovoj opštini Sanja Stajić biće pomoćnica gradonačelnice Niša Dragane Sotirovski zadužena za zdravstvenu zaštitu. Sotirovski je imenovala i drugu pomoćnicu - Vladislavu Ivković, koja je bila dugogodišnja sekretarka Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj. Trenutno su četiri žene na čelu Niša, a gradonačelnica može da imenuje još tri pomoćnika.

Nakon što se spekulisalo da će Stajićeva, posle mnogo rukovodećih funkcija u Merošini, zameniti Sotirovski na mestu načelnice Nišavskog okruga, ona je ipak postala najbliža saradnica niške gradonačelnice. vladislava foto: JV/J. A.

Stajićeva je bila na privremenom radu u Merošini, kaže Sotirovski, te smatra da je krajnje vreme da se Nišlije vrate u svoj grad i pomognu njegovom razvoju.

Nova pomoćnica zadužena za zdravstvenu zaštitu kaže da će se potruditi da to i uradi.

U političkom životu u Merošini sam prisutna od 2012. godine, tamo sam zaposlena u njihovom Domu zdravlja, ali moje poreklo je Opština Crveni krst, selo Sečanica. Gradonačelnica je prepoznala značaj mog udela u dosadašnjem političkom životu u Merošini, s obzirom da sam ja neko ko je deportovan iz Opštine Crveni krst želela je da se vratim ovde i dam doprinos gradu koji ima mnogo veće probleme u svim sektorima, pa i u sektoru zdravstvene zaštite – objašnjava.

pomocnice Ivkovićeva kaže da je mnogo komunalnih problema u Nišu; foto: JV Inače, Stajićeva je bila predsednica Opštine i predsednica Skupštine Merošina, kao i zamenica predsednice parlamenta, a do skora je bila na čelu Privremenog organa Merošine. Po struci je lekar, a sve detalje o njenog biografiji možete pročitati u našoj rubrici Ko je ko?.

Zadužena za resor komunalnih delatnosti biće nova pomoćnica Vladislava Ivković, koja je dugo godina bila na čelu prvo Uprave za komunalne delatnosti, a potom i Sekretarijata. Kako ne može biti na obe funkcije, mesto sekretara Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj ostaće upražnjeno i biraće se novi.

Ivkovićeva kaže da je više od 20 godina u Gradskoj upravi zadužena za komunalnu delatnost.

Mnogo je problema, a mi smo tu da sve saslušamo i rešavamo – navela je Ivkovićeva.

sotirovski Trenutno su 4 žene na čelu Niša; foto: JV Gradonačelnica najavljuje i da će Statut Niša konačno biti izmenjen, što je započeto još 2018. godine, jer nije u potpunosti usaglašen sa Zakonom o lokalnoj samoupravi.

S obzirom na to da Zakon to propisuje, njih dve su dobile te oblasti, a Statut će vrlo brzo biti usklađen sa Zakonom i u njemu će biti u članu 26 ubačene i te dve oblasti, jer se rukovodim time da je neophodno da iz različitih oblasti budemo zastupljeni u ovoj kući kako bismo na pravi način podelili posao i radili i u skladu sa zakonom i naravno za potrebe našeg građanstva – kaže Sotirovski.

Sotirovski ima prava da imenuje još 3 pomoćnika, ali kaže da ta mesta mogu da ostanu i upražnjena.

Podsetimo, zamenica gradonačelnice Sotirovski je Dušica Davidović.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mika

    01:45 // 4. 9. 2020.

    Neka angazuju prvo frizera, sminkera i nekog ko ce da ih posavetuje kako da se pojavljuju u javnosti...... mada, bolje da ni ne pominjem. I to ce debelo da nas kosta.

    • Nišlije nemaju ni za čips!

      10:20 // 4. 9. 2020.

      Pa nije to pozorište pa da imaju svoje šminkere i stiliste IMAJU SADA DOOOOBRU PLATU PREKO STO HILJADE PA SAME NEKA PLATE I FRIZERE I STILISTE nece valjda gladne Nišlije i to da im plaćaju!

  • Petra

    22:39 // 3. 9. 2020.

    E koliko je njih strucnih i dobrih Moralo da napusti Komunalne delatnosti zbog Ekipe a sada ste je cak i nagradili pozicijom pomocnika SVAKA VAM CAST NAPREDNJACI OVO JE VRH VRHOVA!

  • Rade

    21:19 // 3. 9. 2020.

    Šta se sekirate? To su nagradne funkcije, podela plenai ništa više.Niti ona nešto zna,niti može da odlučuje o Niškom zdravstvu,kao što i do sada niko od tih pomoćnika gradonačelnika iz bilo koje oblasti nije odlučivao ništa.Odlučuje se u SNS i u Beogradu.Niti Načelnik Nišavskog okruga nešto odlučuje.Partijski vojnici. Svejedno je odakle su. Služe za sitne mahinacije,veze i zapošljavanje po lokalu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prvo ih oterao a sad im daje subvencije.

Vojin Ivanović Čitalac

Tekst: Prihode "Konstantinu Velikom" donosiće kargo saobraćaj, Vučić najavio i logistički centar u Nišu

Pronađite nas na: