Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:55, 23. 7. 2021.

| Društvo

Saobraćajna policija: Manja oštećenja nisu osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
tehnicki majstor auto
Novi pravilnik počeo je da se primenjuje početkom jula; Ilustracija; foto: A. Kostić

Manja mehanička oštećenja vozila, koja ne utiču na bezbednost saobraćaja, nisu osnov da se vozilo proglasi tehnički neispravnim, navodi načelnik Uprave saobraćajne policije Nebojša Arsov i kaže da će Ministarstvo unutrašnjih poslova poslati još jednu instrukciju svima koji su ovlašćeni da vrše tehnički pregled kako bi se otklonile nedoumice.

Novi Pravilnik o tehničkom pregledu vozila primenjuje se, ističe Arsov, u punom obimu od 6. jula ove godine.

Ogrebotine ili manje ulegnuća na šasiji, nedostatak bočne lajsne, nedostatak kapica na ventilima pneumatika, naprslina stakla na svetlosnim grupama, nedostatak tečnosti za pranje vetrobrana, različite boje presvlaka za sedišta i slično, prema instrukciji koju su privredna društva koja vrše tehnički pregled vozila dobila od Ministarstva, nisu razlog da se vozilo oceni kao neispravno - objašnjava Arsov.

Kaže da će Ministarstvo poslati još jednu instrukciju onima koji vrše tehnički pregled kako bi bile otklonjene eventualne nedoumice kod kontrolora i ukazuje na to da vozilo ne može biti ocenjeno kao ispravno ako su neispravni uređaji i oprema, već se vlasniku daje rok da otkloni neispravnost.

U Srbiji postoji više od 1.200 pravnih lica koja su ovlašćena za vršenje tehničkih pregleda vozila. Imajući u vidu broj registrovanih vozila u Srbiji, odnosno činjenicu da se na jednoj liniji tehničkog pregleda u toku dana može izvršiti tehnički pregled više od 10 vozila, ne postoji opravdan razlog da se na tehnički pregled čeka u dužem vremenskom intervalu - zaključuje Arsov.

Inače, prema novom Pravilniku o tehničkom pregledu, sva vozila koja nemaju katalizator ili emituju nepropisnu količinu izduvnih gasova imaće rok od još dve godine da to reše. Takođe, tokom celokupnog trajanja tehničkog pregleda vozila snimaju četiri kamere, a vlasnik ne sme da prisustvuje samom pregledu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Toplica bankovic

    22:44 // 13. 9. 2021.

    Po cemu vlasnik nesme da prisistvuje na tehnickom pregledu hocu da vidim sta se radi i dali je sve u redu pozdrav

  • Niko

    06:42 // 26. 7. 2021.

    Klasicno zaluđivanje naroda... Prvo ne puštaš ljude da prođu tehnicki zbog gluposti, a onda olabavis sve i narod zaboravi na cenu od 6 do 7 hiljada.

  • Pavlovic Miroslav

    06:31 // 26. 7. 2021.

    Sve bi to bilo u redu,da imamo pristojne plate,normalne puteve,pa ne bi bilo problema,oce evropski standard,pa prvo daj evropski standard da zivimo i uslove pa onda trazi dlaku u jajetu placamo putarine i takse za rupe i kratere u putevima,a plata da places,eee zakone moj,samo kad se oni drze zakona ,ne znam gde ovo vodi,al znam da nam prazne djepove i to zestoko da bi njima punili

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: