Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

00:00, 5. 10. 2012.

"Saobraćajne" kamere u Nišu ne beleže prekršaje

video kamera

Kamere na 9 centralnih raskrsnica u gradu su u funkciji, prate i snimaju saobraćaj, ali nemaju mogućnost da beleže prekršaje.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Sofer

    00:52 // 5. 10. 2012.

    Da li juzne vesti mogu da ispitaju zasto semafori na vecini raskrsnica u Nisu nemaju treptuce zeleno svetlo (konkretno Vozdova ulica, gde je ranije radilo)? Dolazi do toga da neko vozi 50km/h nadajuci se da ce ga treptuce zeleno svetlo upozoriti na skori prelazak na zuto i crveno, kako bi blagovremeno ukocio. Bolje da su kupovali kvalitetnije semafore nego kamere koje nicemu ne sluze.

    • Bojan Trickovic

      08:32 // 5. 10. 2012.

      Pa u tome i jeste fora, jer ce sa tim kamerama da nam urucuju kazne, koje po novom zakonu nisu uopste male. A da su kupili nove semafore, bilo bi mnogo manje kazni, manje para u drzavnu kasu. Plus ce onaj ko uradi softver, a vec se zna ko ce da ga radi, uzeti brdo para da te kamere pocnu snimati prekrsaje.

    • ;-)))

      09:02 // 5. 10. 2012.

      Apsolutno si u pravu. Do kada ćemo davati glas onima koji hladno slupaju naše parice ni za šta?!
      Nakačili kamere koje nemaju nikakvu upotrebnu vrednost, čisto da bi se slikali i rekli kako nešto rade. Da li bi se tako rasipali sa svojom zaradom, kao što rade sa našim parama? Kako bi lepo bilo kada bi u zakon moglo da se ugradi da vlastodršci svako nepotrebno zahvatanje iz gradskog budžeta nadoknade svojom imovinom.

    • milan

      10:20 // 5. 10. 2012.

      Bravo bravo bravo za predlog! Dva puta sam kocio da ne bi prosao kroz zuto, jer znam da sledi kazna. Molim JV da pokrenu pricu o ovoj temi, trepcuce zeleno svetlo vise ne postoji na x semafora po gradu, a pre je radilo. Ovo je uradjeno namenski da bi se ljudi kaznjavali bez ikakve zelje da se podigne bezbednost saobracaja.

    • Gargantua

      13:36 // 5. 10. 2012.

      Nije problem u tome sto nema trepcuceg zelenog svetla, nego u nakaradnom zakonu i onima koji su ga doneli.

      Prethodni zakon je bio dovoljno dobar - ako ne mozes da se zaustavis na vreme, znaci da prolazak kroz zuto nije kaznjiv.

      Sa trepcucim zelenim, prolazak kroz zuto svetlo je ekvivalentan ranijem prolasku kroz crveno (jer u sustini ima 4 stanja a ne 3).

      A ovako kako je (krajnje bolesno), plavci cekaju sa urucenjem kazne od nekoliko hiljada i par kazenih poena, a otpozadi neko vozi na metar rastojanja i naglo kocenje znaci skoro sigurnu veliku havariju. Pa moze da bira covek.

  • laki

    07:38 // 5. 10. 2012.

    dzabe smo kocili!

  • Soferov kolega

    07:32 // 5. 10. 2012.

    Pa kako zasto, stavili su kamere, ali su se zeznuli i sad nema vajde od toga. Iskljucili su ta trepcuca svetla i namestili trenutnu promenu kako bi mogli da kaznjavaju ljude. To nije samo u Vozdovoj ulici vec svuda skoro po gradu. Npr. u Durlanu. tu policajci stanu kolima iza semafora iza autobuske stanice, "maskiraju" se izmedju drveca pri tome gazeci zelenu povrsinu i cekaju. I sada kad ti naidjes brzinom i od 40 km/h i taman pocnes da prolazis a svetlo se trenutno promeni, ti si napravio prekrsaj i gospoda te sacekaju odmah i kazne! Smesna smo zemlja pa me nista ne cudi vise!

  • Sale

    09:48 // 5. 10. 2012.

    A sto su uopste kupovane kamere koje ne odgovaraju?

    • Stole

      10:51 // 5. 10. 2012.

      To pitajte Simonovića, ako se udostoji da vam odgovori :(

  • Ivan Milovanovic

    15:25 // 5. 10. 2012.

    Mali savet za vozace kod suda (i svake druge raskrsnice gde ima poprecne ulice). Kada nailazite i zeleno vam je, gledajte svetlo za pesake u poprecnoj ulici. Dok je kod njih zeleno bice i na vasem pravcu. Kada se za njih upali crveno posle 3 sekunde ce i vama. Tako cete pratiti da li da dodate gas ili da se spremate za kocenje!

    • Daki Daki

      10:00 // 8. 10. 2012.

      koliko je ovaj tvoj postupak siguran sam Bog zna,vecu glupost nisam cuo,skoro na svim semaforima imas treptuce zeleno,tako da nema potrebe da gledas u semafor koji ti je sa bocne strane,bas si pazljiv vozac...SRECNO

  • Marko Djordjeic

    23:10 // 5. 10. 2012.

    Znaci iako sam danas preso kod narodnog pozorista na crveno necce stici kazna? hvala na odgovoru

    • Nikola Ciric

      23:43 // 20. 11. 2012.

      Pa ako ne snimaju kamere onda sigurno nece :)

  • Snežana

    11:04 // 5. 10. 2012.

    Hahahaha! Šta je ovo ljudi? Crni humor? "Kamere nemaju mogućnosti da snimaju prekršaje i tablice"?! Bože me sačuvaj u kakvoj državi živimo... Zašto onda postoje te kamere? Da bi se bacale pare za njihovu kupovinu?! Strašno...

  • boban

    07:08 // 5. 10. 2012.

    I sta sad,ove kamere nevaljaju pa da se kupe druge savremenije.Ovo je strasno sta se sve radi.....

  • pera

    03:14 // 5. 10. 2012.

    Sramota! Ulice su nase vlasnistvo, kako smeju da nas nimaju bez nase dozvole?! Sramota, bunite se protiv ovoga! Samo se gluposti sekirate

  • Miško Ristić

    07:12 // 5. 10. 2012.

    Hvala na informaciji.

  • Sasa Vasilic

    22:19 // 5. 10. 2012.

    da li je sve ovo ruzan san?

  • Vladimir Blagojevic

    14:20 // 10. 2. 2013.

    extra... da su meni poverili posao ja bi podigao kredit i nabavio bih te kamere i posle par meseci bi bio milioner ali grad je ocigledno nesposoban za tako nesto na radost svih nas koji nemamo para da placamo dodatne kazne...

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: