Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:59, 25. 6. 2019.

| Društvo

Saradnja “Media i reform centra” i Pravnog fakulteta - za razvoj zajednice i u službi građana

Autor:J. V.Izvor:Južne vesti
goran obradović i nikola stojanović
Čelnici potpisali saradnju; Foto: MIRC

Protokol o saradnji između Media i reform centra i Pravnog fakulteta u Nišu predstavlja sponu između struke, civilnog sektora i medija, od koje korist treba da imaju direktno građani, navedeno je juče prilikom potpisivanja. Studenti će imati i priliku za praksu.

Razmena znanja i iskustava, izdavačka delatnost i organizovanje naučnih i stručnih programa, samo su neki od načina na koje će Pravni fakultet Univerziteta u Nišu i Media i reform centar Niš ubuduće sarađivati.

Direktor Media i reform centra Nikola Stojanović kaže da uspostavljena saradnja treba da unapredi komunikaciju civilnog društva i akademske zajednice i da ono što ubuduće budu zajedno radili, građanima učine dostupnijim i jasnijim. To je posebno značajno u procesu evrointegracija, gde je saradnja svih sektora ključna, naveo je Stojanović.

Za naše udruženje je od posebne važnosti što Pravni fakultet, kao respektabilna obrazovna i naučna ustanova, prepoznaje značaj saradnje sa civilnim sektorom. Media i reform centar Niš već nekoliko godina sarađuje i sa Filozofskim fakultetom Univerziteta u Nišu, pa ova partnerstva mogu biti primer i drugim institucijama akademske zajednice kako mogu razvijati dvosmernu komunikaciju sa građanima - rekao je Stojanović.

Dekan Pravnog fakulteta Goran Obradović kaže da ova institucija želi da se uključi u ostvarivanje ideja koje su od javnog interesa i koje doprinose razvoju zajednice.

Takođe, ovo je prilika i da ukažemo na činjenicu da akademska zajednica nije sama sebi cilj, već je ona spona između struke, civilnog sektora i medija, od koje korist treba da imaju direktno građani. Kao partner organizaciji civilnog društva, neposredno ćemo osluškivati potrebe građana, a Pravni fakultet, kao institucija sa društvenom odgovornošću, u prilici je da u saradnji sa Media i reform centrom ostvari bolju komunikaciju sa građanima i pomogne im u razumevanju njihovih prava i njihovoj zaštiti - naveo je Obradović.

Dekan dodaje da je ova saradnja i mogućnost za studente da imaju stručnu praksu u Media i reform centru, kao udruženju koje je član domaćih i međunarodnih medijskih organizacija.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: