Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:52, 8. 6. 2015.

| Društvo

Sarajevskoj vraćena stara trasa, Medoševac dobio svoju

Autor:S. JanačkovićIzvor:Južne vesti
Medoševac
Autobus za Medoševac polaziće sa Trga Pavla Stojkovića; foto: FB profil Zoran Perišić

Meštani Kalač brda i Sarajevske od danas će se voziti autobusom koji više neće svraćati u Medoševac jer autobusi na liniji 7 od danas počinju da voze još jednom trasom, na relaciji Trg Pavla Stojkovića - Medoševac.

dokument-Direkcija-prevoz Savet građana: "Ne znamo zašto autobus prema planu koji smo dobili marta ne ide kroz Ulicu generala Milojka Lešjanina"Kako kaže direkor Direkcija za javni prevoz Grada Saša Petronijević, ovim su izašli u susret i građanima Medoševca koji sopstvenu autobusku liniju zahtevaju već godinu dana, i meštanima Kalač brda koji su tražili da im se linija vrati na staru trasu.

Imaćemo do Medoševca šezdesetak polazaka dnevno, odnosno 30 u jednom smeru, a autobusi će ići otprilike na po pola sata do 40 minuta - kaže Saša Petronijević, direktor Direkcije za javni prevoz.

Autobus Medoševčani se u nedelju okupili ispred da dočekaju novu liniju; foto: FB profil Zorana PerišićaMeđutim, predsednik Saveta građana Medoševca kaže da je zasada planirano samo 25 polazaka u jednom smeru radnim danima, 17 subotom i 14 nedeljom, što se može proveriti i na redu vožnje objavljenom na sajtu Direkcije za prevoz grada Niša.

Ako uzmemo u obzir da smo donedavno imali 21 polazak, znači da broj linija nije značajno povećan. Kada je autobus vozio od Mokranjčeve do Medoševca imali smo 57 polazaka u jednom smeru, a 114 ukupno - kaže predsednik Saveta Igor Stanković.

Red-voznje Sa trga Pavla Stojkovića ka Medoševcu 25 polazaka, sa Kalač brda do Sarajevske - 16; izvor: jgpnis.rsZa značajan problem izdvaja to što ni u jednom od smerova autobus neće prolaziti kroz Ulicu generala Milojka Lešjanina, već će ići Ulicom Jovana Ristića, što znači da je bukvalno "preskočena" stanica kod Šivare.

To je nezgodno jer onaj ko ode na pijacu ili omladina koja voli da šeta kejom, kada krene kući mora čak na Trg. Bilo je u planu da će autobus ka Medoševcu ići kroz Lešjaninovu, ne znamo zašto su to izmenili. Nadam se da ćemo se i oko toga uskoro dogovoriti - kaže Stanković.

Sarajevska-Kalac-brdo Iz Medoševca ka Kalač brdu 25 polazaka, iz Sarajevske ka Kalač brdu - 16; izvor: jgpnis.rsMeštani Sarajevske i Kalač brda kažu da su zadovoljni što više neće dugo čekati na autobus koji je na nekim polascima ranije svraćao u Medoševac.

Posebno su zadovoljni zato što im je vraćen polazak u 7:30 zbog čijeg su nedostatka neka deca morala taksijem u školu.

Zadovoljna sam što je linija vraćena na staro, ali mislim da su se u Direkciji kasno setili jer se školska godina završava, a deca su se cele godine mučila sa odlaskom posebno u prepodnevnoj smeni, jer nisu imala pogodan autobus. A nije fer da se Medoševčanima da duplo veći broj linija nego nama - kaže stanovnica Sarajevske Slađana S.


Novom linijom u Medoševac svratio i gradonačelnik

Gradonačelnik Zoran Perišić, predstavnici Direkcije za prevoz, Gradske opštine Crveni Krst i Grada, koji su prvi "isprobali" autobusku liniju ka Medoševcu, tamo su dočekani aplauzom.

Autobusom koji je sa Trga Pavla Stojkovića juče oko 9:30 stigao u Medoševac sa gradonačelnikom došli su direktor Direkije za javni prevoz Saša Petronijević i njegov zamenik Nenad Stanković, većnik za saobraćaj Mihajlno Zdravković, bivši predsednik Opštine Crveni Krst i direktor "Jugoistoka" Darko Bulatović.

Perisic-Medosevac Perišić razgovarao sa meštanima; foto: FB strana Zorana Perišića

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Gligorije Pecikoza - Hajduk

    09:50 // 9. 6. 2015.

    Ja bi ih sve docekao kamenicama i palicama... U GOCK samo se radi u Medosevcu i Popovcu, za druga sela opstina nema sluha...

  • Da je subvencija u prevozu...

    20:04 // 8. 6. 2015.

    Aktivirajte spomen park Bubanj kao okretnicu!Autobusi prave uska grla kod kasarne i na Bulevaru Petra Arandjelovica!

  • @€$$%&$

    19:52 // 8. 6. 2015.

    Ma,najbolje svaka bandera da bude stanica,da se ne zamuce mnogo,posto se umore od celodnevnog setanja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: