Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:33, 4. 4. 2013.

| Društvo

Sastanak ambasadora SAD sa rukovodstvom Vranja

Autor:I.M.Izvor:Južne vesti
am.amb..jpg

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi razgovarao je danas sa rukovodstvom Vranja, a sastanak je održan iza zatvorenih vrata.

Na gradskom sajtu objavljeni su neki detalji sa druge po redu posete ambasadora Vranju od njegovog imenovanja na ovu funkciju.

Gradonačelnik Antić je upoznao ambasadora sa aktivnostima na uređenju Slobodne zone, pripremama za izgradnju fabrike obuće „Geoks“, kao i sa radovima na Koridoru 10, a ambasador Kirbi se interesovao i o povezanosti ekonomskih i demografskih indikatora, kao i o pravima ugroženih kategorija i manjinskih zajednica na jugu Srbije.

Zamenica gradonačelnika Bojana Veličkov je izrazila zahvalnost ambasadi SAD za pomoć oko Sigurne ženske kuće u Vranjskoj Banji, čija će izgradnja, prema najavama, početi u septembru  ove godine.

Predsednik Skupštine Dejan Tričković se zahvalio na poseti i pozvao ambasadora Kirbija da bude posrednik u privlačenju američkih kompanija koje su zainteresovane da ulažu u Vranje i jug Srbije.

Kirbi nije odgovarao na pitanja novinara, a svoju posetu jugu Srbije nastavio je u Bujanovcu gde će učestvovati na okruglom stolu na temu „Dijalogom protiv stereotipa - svi smo isti“ u organizaciji Centra za demokratiju i razvoj juga Srbije.

Osim ambasadora Kirbija, na ovu temu govoriće i predsednik Koordinacionog tela profesor Zoran Stanković, stalni koordinator UN u Srbiji Vilijam Infante, ministar bez portfelja Sulejman Ugljanin, državni sekretar Ministarstva sporta i omladine Nenad BorovčaninNagip Arifi, predsednik opštine Bujanovac.
 


Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • munja

    12:30 // 4. 4. 2013.

    zasto zatvaraju vrata ,onda nesto kriju od
    naroda sto narod manje zna to je za ovu vlas bolje oni tako misle,ali tako nece biti.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: