Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:50, 18. 3. 2011.

| Društvo

Sastanak sa privrednicima iz Svrljiga

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti

SVRLJIG - Na inicijativu OO DS-a, v.d. predsednik Aleksandar Mitić i predstavnici Regionalne privredne komore održali su sastanak sa svrljiškim privrednicima u fabrici MIN-DIV u Svrljigu.

Problemi svrljiške privrede i rešavanje problema bili su jedna od glavnih tema sastanka kome je prisustvovalo oko tridesetak privrednika.

Kao jedan od najvećih problema, svrljiški privrednici istakli su naplatu, jer od izdavanja fakture do same naplate prosek je 138 dana, dok se plaćanje prema državi mora izvršiti u roku, tako da je nemoguće uskladiti naplatu privrednika sa potraživanjima.

Ono što su istekli kao jedan od zahteva je upravo usklađivanje plaćanja obaveza prema državi sa datumom naplate. Postoji još niz problema u poslovanju koji se mogu rešiti u saradnji sa RPK i zajedničkim nastupom prema nadležnim državnim institucijama i ti dogovori mogu se postići na jednom od narednih sastanaka.

- Najvažnije je da smo danas započeli konsultacije sa privrednicima svrljiškog kraja o onim stvarima koje možemo učiniti za njih da bi smo bili pravi servis privrede u regionu. Moramo stvoriti ambijent kako bi privreda bolje funkcionisala i ostvarivala višak vrednosti gde bi kao posledica toga došlo do povećanja proizvodnje, širenja proizvodnih pogona i broja radnih mesta – rekao je Aleksandar Mitić. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: