Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:04, 28. 10. 2015.

| Društvo

Savet za bezbednost predlaže, ali ne zna kako da reši probleme

Autor:Dragan MarinkovićIzvor:Južne vesti
savet-leskovac.jpg
Mnogo predloga bez ideje za njihovo sprovođenje; foto: JV

Leskovačkom Gradskom veću biće predato 30 predloga o tome kako unaprediti sveukupnu bezbednost građana, ali na današnjem sastanku ovog tela niko nije znao da objasni kako bi ti predlozi trebalo da budu i sprovedeni.

Novinari nisu dobili odgovore na mnogobrojna pitanja kada su zahtevali da im se prokomentariše na koji način bi pojedini predlozi trebalo da budu sprovedeni.

Mi samo želimo da pokrenemo inicijativu kako bi rešavanje tih problema bilo stavljeno u zakonski okvir - pokušao je da objasni predsednik ovog tela Milun Dinić.

On čak nije dozvolio ni predstavnicima policije u ovom telu da novinaru “Južnih vesti“ saopšte za koliko procenata se povećao broj razbojništava i krađa jer je Savet za bezbednost predložio na ovom sastanku da se poveća prisustvo policijskih patrola na gradskim ulicama upravo zbog učestalih krađa. 2 Mnogo problema, a malo konkretnih rešenja; foto: JV

Ovde ja odgovaram na pitanja! Jedino što mogu da vam kažem je da smo se odlučili da predložimo veći broj patrola na ulicama jer su se građani u anonimnoj anketi o bezbednosti u gradu, koju je sproveo ALER, izjasnili da se najugroženije osećaju zbog pljački i razbojništva - kazao je Dinić.

On je takođe insistirao da govori i o tome kako će lokalna samouprava da ugradi 60 kamera na 30 nakritičnijih raskrsnica i saobraćajnica u gradu.

Cena instaliranja video nadzora bi iznosila 12.845.000 dinara i to su namenska sredstva od naplate saobraćajnih kazni, čijih se 30 procenata sliva u gradski budžet. Video nadzor bi povećao mere bezbednosti. Drugačije je kada učesnik u saobraćaju zna da ga kamera prati. Onda više pazi - smatra Dinić.

Na sastanku je rečeno da će Savet predložiti gradskim većnicima da nađu načine da se urede i obezbede školske zone gde je neophodno obeležavanje vertikalne i horizontalne signalizacije i postavljanje semafora. Takođe, ovo telo će i upozoriti u kojim ulicama se nalaze najveće udarne rupe kako bi bile sanirane.

A najbitnije je da u ovom trenutku uklonimo veliki broj radioaktivnih gromobrana na zgradama privrednih subjekata jer je zakonski rok za to istekao maja 2014. godine - naglasio je predsednik saveta.

On ni po ovom pitanju nije znao da odgovori novinarima ko će uklanjati radioaktivne gromobrane, niti da li će biti sankcionisani oni koji to nisu učinili u zakonskom roku.

Inače, prvi put su sednici Saveta za bezbednost grada prisustvovali i članovi Saveta za bezbednost saobraćaja, kao i Saveta za borbu protiv narkomanije i verskih sekti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: