Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:28, 15. 12. 2010.

| Društvo

Savetovalište za građane u apoteci u Prokuplju

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti

PROKUPLJE – U okviru „Apoteke Prokuplje“, počelo je sa radom Savetovalište za građane. U radu savetovališta su uključeni svi diplomirani farmaceuti koji su zaposleni u ovoj ustanovi.

Oni će svakog dana od utorka do petka u vremenu od 12 do 14 časova pokušati da odgovore na sva pitanja koja interesuju građane, a vezana su za konzumiranje i namenu lekova.

Milan Zdravković, organizator savetovališta kaže da je cilj savetovališta promocija zdravog načina života kao i prevencija i unapređenje javnog zdravlja građana.

- Preko 50 odsto stanovništva ne upotrebljava lekove po upustvu lekara i farmaceuta. To se direktno odražava na smanjenje kvaliteta života. Zato je neophodno podizanje zdravstvene svesti kod građana, što je i glavni cilj ovog savetovališta, gde će pacijenti moći da dobiju sve informacije o leku, neželjenim efektima, indikacijama i kontraindikacijama. Potrebno je da farmaceut bude dostupan pacijentu kako bi se otklonile nedoumice koje se tiču pravline upotrebe lekova i pomoćnih lekovitih sredstava – istakao je Zdravković.

On napominje da je primarni zadatak svakog zdravstvenog radnika očuvanje zdravlja, zalečenje ili izlečenje pacijenta. Građani će moći da postavljaju pitanja i dobiju odgovor i putem telefona, koji će biti posebno uveden za tu namenu. 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: