Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

18:26, 13. 10. 2010.

| Društvo

Sažem ipak dolazi u Niš

Autor:S.S.Izvor:Južne vesti
arhivska fotografija

NIŠ - Predstavnici kompanije “Sažem” posetili su Grad Niš i ponovo uspostavili komunikaciju sa gradskim strukturama oko otvaranja fabrike u ovom gradu.

Gradonačelnik Miloš Simonović, koji je primio direktore ove kompanije potvrdio nam je da je ova kompanija spremna da ponovo pokrene pregovore oko otvaranja proizvodnje koja bi zaposlila između 400 i 500 radnika.

- To je bio razgovor koji se odnosio na mogućnosti da se ispoštuje raniji protokol i saradnji Grada i “Sažema”. Mi smo spremni da ovoj kao i drugim kompanijama ponudimo jedne od najboljih uslova poslovanja u Srbiji. Važno je da je strani ulagač zadovoljan profesionalnim odnosom koji pružamo investitorima što se potvrdilo u slučaju Jure, Dajteha i drugih firmi - rekao je jutros posle sastanka Simonović.

Mnogi u Nišu su mislili da “od ovog posla nema ništa” jer od marta prošle godine, kada je potpisan ugovor, do danas nije počela gradnja fabrike, ali je jučerašnja poseta predstavnika ove firme dala nadu da će posao naći još nekoliko stotina Nišlija.

Potpresednik Vlade Srbije, Božidar Đelić, predstavnik francuskog "Sažema", Patrik Sevian i gradonačelnik Niša, Miloš Simonović potpisali su Protokol o saradnji pre godinu i po dana kojim se predviđa izgradnja pogona električnih brojila francuskog proizvođača u Nišu.

- „Sažem“ bi trebalo u prvoj godini da uloži milion evra, a u narednih pet godina još najmanje šest miliona evra u opremanju pogona - rekao je Đelić posle potpisivanja protokola.

Đelić je tada istakao da će u početku u tom pogonu raditi oko 250 radnika, a "Sažem" planira da se u Nišu nalazi centar proizvodnje i distribucije električnih brojila odakle će biti organizovan izvoz za Bugarsku, Grčku, Rusiju i zemlje bivšeg Sovjetskog saveza.
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • nišlija

    11:58 // 14. 10. 2010.

    Sažem je prošli put izdao zvanično saopštenje (odmah nakon potpisivanja) kako ne namerava ništa da počinje u Nišu dok ne bude sigurno da će dobiti posao izrade brojila, za koji treba da se raspiše tender.

    Još nisam čuo da se nekome unapred obećava da će pobediti na tenderu. Jel' ovo znači da su se dogovorili ???

  • Al Gor

    11:43 // 14. 10. 2010.

    Sarena laza koja traje traje i traje i .....! Blize se igleda izbori pa sa opet treba pokrenuti istu samo malo podgrejanu pricu.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: