Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:38, 8. 2. 2013.

| Društvo

Seča drveća u Čairu

Autor:Aleksandar StankovIzvor:Južne vesti
seča

U delu oko stadiona Fudbalskog kluba “Železničar” u Nišu posečeno je mnogo stabala kanadske topole. U “Gorici” kažu da je to redovna seča drveća zbog njegove starosti.

Radnici, mašine i zvuk motorne testere već nekoliko dana zbunjuju šetače u čairskom parku.

Šumice oko stadiona i u delu pored Centra “Mara” gotovo da nema, a stabla koja su nekada uspravno stajala sada su posečena i naslagana pored puta.

Iako je za mnoge Nišlije to vrlo uznemirujuća slika, nadležni u gradskoj upravi tvrde da nema razloga za paniku.

Slobodan Đorđević, izvršni direktor “Gorice” objašnjava da se drveće seče zbog starosti, ali i zbog bezbednosti Nišlija.

-  Trenutno se seče kanadska topola koja je sađena u periodu između 1948. i 1950. godine i praktično je preživela i svoj tehnološki i životni vek. One su zbog nešto jačih vetrova koji se javljaju poslednjih godina, postale opasne i problematične i jednostavno moramo da ih uklonimo - rekao je Đorđević.

Đorđević kaže da je na tom prostoru bilo stotinak stabala kanadske topole. Jedan deo je, kako objašnjava, posečen pre nekoliko godina, a u toku je uklanjanje onog što je ostalo.

Na njihova mesta će, kako kaže izvršni dirktor “Gorice” biti posađeno novo drveće.

- Nove sadnice su mnogo dugovečnije. Sadićemo tvrde lišćare i četinare - kaže Đorđević.

Prema najavama, jedan deo novih sadnica trebalo bi da bude posađen već do kraja marta ili polovine aprila, a drugi deo na jesen. Đorđević kaže da je planirano da na mestu gde je do sada bila jedna topola, budu posađena tri mlada četinara.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Драган Коцић-Коца

    16:01 // 21. 1. 2014.

    http://www.juznevesti.com/Drushtvo/Nove-sadnice-u-Cairu.sr.html

  • pero peric

    19:22 // 20. 6. 2013.

    A kad ste toliko pametni, što se niste setili pre 20 godina da pored njih zasadite neko drugo drveće, koje bi poraslo, a isečete stara stabla nakon što im prođe vek? To je mnogo komplikovano.

  • Aja

    10:50 // 2. 3. 2013.

    Uzas!
    Jeste da suma treba da se obnavlja, da se seku neka vec dotrajala stabla a sade nova, ali se to radi sistematski. Ovo mi ne lici na sistemsko uredjenje parka. :-(
    Posekli su i nekoliko drveca u parku kod suda pre mesec dana i nigde nisu zasadili novo drvo. Takodje jos prosle godine su isekli drvo iz one kose ulice od suda prema Domu Zdravlja (kod Filozofskog fakulteta) i taj panj i dalje stoji, ni traga od novog drveta.
    Unistavamo sami sebe. Nadam se samo da dok to shvatimo nece biti kasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: