Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:18, 11. 4. 2022.

| Društvo

Seča zdravih stabala u Kuršumliji za vlast zbog bezbednosti, za opoziciju zbog vidika lokalnog SNS funkcionera

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
stabla
Posečena stabla koja navodno ugrožavaju saobraćaj; Foto: Z. R.

Policija u Kuršumliji i nadležno tužilaštvo istražuju seču nekoliko desetina stabala zdrave borove šume u naselju Pantiće u tom gradu, koje su prošle nedelje posekli radnici Javnog preduzeća za uređivanje gređevinskog zemljišta i JKPD Toplica, po nalogu saobraćajnog inspektora. Dok opozicija u tom gradu tvrdi da je sve urađeno po želji lokalnog funkcionera SNS Radovana Raičevića, on kaže da je tačno da živi u blizini, ali da sa sečom nema veze.

U kuršumlijskom preduzeću nisu mogli da komentarišu slučaj, koji je, kako tvrde, u postupku kod nadležnih organa. stabla Posečena stabla bora; Foto: Z. R.

Ono što vam mogu reći je da je građanin prijavio slučaj nadležnim organima i ne mogu ništa više da vam kažem. To su bile redovne aktivnosti naših radnika na održavanju putnih pojaseva na tom delu koji je vrlo nezgodan – prokomentarisao je Saša Stevanović, direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta.

U policiji su potvrdili da su odmah po prijavi izašli na lice mesta i zatekli radnike javnog preduzeća koji su navodno sekli stabla po nalogu saobraćajnog inspektora, te da su o tome obavestili tužilaštvo koje je zatražilo da im se dostavi izveštaj.

Zvezdan Ristić, opozicioni odbornik lokalnog parlamenta i član “Pokreta ljubav, vera, nada”, koji je i prijavio slučaj policiji, tvrdi da je reč o bespravnoj seči na privatnim posedima, da posečena stable nikako nisu ugrožavala lokalni put i da iza svega stoji nekadašnji funkcioner AD "Planinka" i lokalni SNS funkcioner Radovan Raičević koji u tom delu ima privatnu kuću. stabla Posečena stabla koja su navodno ugrožavala bezbednost saobraćaja; Foto: Z. R.

Ovo je klasičan slučaj kako pojedinci zloupotrebljavaju preduzeća i resurse, a zatim zataškavanju krivična dela. Šuma ima više vlasnika od kojih su nekoliko privatna lica, panjevi su neobeleženi za seču i debla zdrava i ne nalaze se pored puta. Na poziv građana da se vrši nelegalna seča borove šume pored kuće Raičevića i da to rade radnici direkcije i komunalnog otišao sam na lice mesta, zatekao ih na delu i prijavio policiji – tvrdi Ristić.

Dodaje da će tražiti od nadležnih da ispitaju slučaj do kraja, naglašava da posečena stabla nikako nisu ugrožavala put niti odvijanje saobraćaja, već da je drveće jedino moglo da smeta i zaklanja vidik Raičevića oko čije kuće su uglavnom stabla i posečena.

Sa druge strane, Raičević kaže da nema nikakve veze sa sečom stabala i da su radnici javnih preduzeća radili svoj posao. stabla Posečena stabla duž puta; Foto: Z. R.

Ja ovde živim već 20 godina i nikada nisam imao problem sa tim drvećem. Zbog jakih vetrova, pretilo je da se neka stabla koja su iznad moje i drugih kuća u komšiluku polome i padnu jer su na brdu iznad. Smatram da je dobro što su posečena ne samo zbog sebe već i zbog ostalih porodica i njihovih kuća, ali nemam nikakve veze sa tim, niti sam to tražio - prokomentarisao je kratko Raičević.

U JP "Srbijasume" tvrde da nisu korisnik parcele na kojoj je posečeno drveće, a da će ih, ako dođe do uviđaja, o tome obavestiti ovlašćeni organi za davanje stručno tehničke podrške.


Saobraćajni inspektor izdao nalog bez odlaska na teren

Saobraćajna inspekcija je 5. aprila primila zahtev JP Kuršumlija koji je potpisao zamenik direktora Goran Đorđević, a u kome ih obaveštavaju da su radnici javnog preduzeća prilikom redovnog pregleda saobraćajne signalizacije u tom delu Kuršumlije uočili da određena stabla borova ugrožavaju bezbednost saobraćaja. vozila javnih preduzeća Vozila i radnici javnih preduzeća u Kuršumliji; Foto: Z. R.

U prilogu su dostavili foto prikaz lokacije i izvod iz katastra. Na osnovu toga, zbog hitnosti postupka i ugrožavanja bezbednosti saobraćaja, istog dana izdato je rešenje Opštinske saobraćajne inspekcije bez uvida sa lica mesta – kažu u Saobraćajnoj inspekciji.

U rešenju je naloženo da se uklone sporna stabla i da se po njemu postupi odmah.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ziveo, otisao, prodisao

    16:42 // 12. 4. 2022.

    90% ljudi koji nesto vrede su otisli iz Kursumlije. Na zalost, onih 10% su taoci mediokriteta, neskolovanog i nevaspitanog kadra lokalne samouprave, kompanije "Planinka" i kradljivaca privatnih suma. I medju njima ima normalnih, ali tek po koji. Moj grad, nekad lep, bogat kvalitetnim pojedincima, sad je mocvara u kojoj zive pacovi i zabe... Ipak, mozda i ceka nekog da se vrati i to promeni...

    • Zlobnik II

      23:43 // 12. 4. 2022.

      @Ziveo, otisao, prodisao : "Čekajući Godoa" !
      Sumnjam da je neko od naroda pročitao ...

  • Dragiša Popadić

    23:44 // 11. 4. 2022.

    Raša lokalni šerif, radi šta hoće i u većini slučajeva protivzakonito!

  • Roko Prch

    13:59 // 11. 4. 2022.

    Ako, nismo za bolje, dobro nam je, samo da nas ne diraju. Nećemo se buniti. A kada dodju po nas biće kasno.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: