Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:22, 23. 8. 2023.

| Društvo

"Seče nije bilo" - "Mediana" ćuti, a pres služba gradonačelnice odgovara umesto njih

Autor:Milan Zirojević, Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
stabla zona 3
Iz pres službe Grada kažu da nije sečeno novo drveće; foto: JV / Tamara Radovanović

Iako su dužni da odgovaraju javnosti, a telefone, kompjutere i srpski jezik poznaju, iz Mediane, javnog preduzeća gde svi primaju plate od novca građana, ignorišu novinarska pitanja u ime građana. Taj posao "preuzela" je pres služba Grada Niša, pa odgovara - da nije bilo nove seče drveća na Bulevaru Nemanjića, iza Zone "3", već da su radnici vadili panjeve stabala posečenih pre dve nedelje.

Nije poznato zašto je jednostavan posao odgovora na pitanja preuzela pres služba Grada Niša, nije poznato da li je reč o centralizaciji, zabrani, nepoverenju u preduzeće i njihove sposobnosti odgovaranja, ali je sada poznato da zabrinuti građani nisu imali razloga za novu zabrinutost - prekjuče nisu sečena stabla nego su uklonjeni panjevi posečenih i tako su ona trajno uklonjena iz tog dela Niša.

Pored odgovora iz Grada da nove seče nije bilo, potvrdili su da je prethodna seča bila zbog nove saobraćajnice.

Reč je lokaciji za izgradnju saobraćajnice koja će povezivati druge dve velike u tom delu grada, koja će omogućiti lakši pristup vrtiću i završetku zgrade sa stanovima za mlade naučne radnike u ulici Branka Krsmanovića. Plan kojim je predviđena nova saobraćajnica usvojen je pre dolaska sadašnje lokalne vlasti - navode u Odgovoru iz pres službe.

Podsetimo, stanari su prilikom seče negodovali i napominjali da je reč o topolama koje su tu bile decenijama, a pominjali su i peticiju stanara i suprotstavljanje betonu umesto zelenila.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Marko

    10:51 // 24. 8. 2023.

    To gradonačelnica kaže,jer pres služba ne sme da kaže ni dobar dan bez njenog znanja,nijednu sliku da objavi,kao ni svoje mišljenje o bilo čemu,jadni.

  • Oki

    20:51 // 23. 8. 2023.

    Kažu da će i pijaca Boško buha da se zatvori posle nove godine. Nadrljali smo mi koji tu pazarimo. Verovatno će i to da kaže ova dotična, da mora. Ko i za. drveće.Grad je upropašten.

    • Aleksandra

      09:12 // 24. 8. 2023.

      Lokali na pijaci rade do 01.09., neke tezge su razrušene, već nema nekih prodavaca, zelena pijaca radi do 01.10. Eto, i to je gradonačelnica uspela da uništi. Baš je briga gde će sad prodavci sa pijace, i baš je briga gde će meštani ovog dela opštine Medijana da kupuju, ma baš je briga. Sigurno je i u ovome našla mogućnost da nešto ućari. Kažu "Nema džabe ni kod babe!"

  • danija

    18:31 // 23. 8. 2023.

    Ovi su srusili i unistili vise nego Hitler 45te i Nato 99te. Ali obecanje dato izvodjacu mora da se ispuni. Ipak je u pitanju kompenzacija.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Nema izlaz na njivu, pa protestuje. Skratio put, da uštedi za putarinu.

Dragan čitalac

Tekst: Traktorom vozio suprotnim smerom na auto-putu Niš - Dimitrovgrad

Pronađite nas na: