Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:01, 30. 1. 2021.

| Društvo

Sedmogodišnji Pavle iz Leskovca dobitnik nagrade za najviše pročitanih knjiga

Autor:M. M.Izvor:Južne vesti
nagrada
Sedmogodišnjak pročitao 84 knjiga; foto: Grad Leskovac

Narodna biblioteka u Leskovcu podelila je nagrade čitaocima koji su 2020. godine pročitali najviše knjiga, a među nagrađenima je i učenik prvog razreda Pavle Stamenković, koji je pročitao 84 knjige. On je dobio besplatni upis u biblioteku i nekoliko publikacija iz sopstvenog izdavaštva ove ustanove.

Pavle je učenik Osnovne škole "Trajko Stamenković", a ljubav prema čitanju mu je usadila majka koja mu je redovno pred spavanje čitala knjige. Pored čitanja knjiga Pavletov san je da jednog dana postane jutjuber koji će na svom kanalu podučavati ljude o raznim stvarima, s obzirom na to da već ima svoj kanal na Jutjubu gde na tečnom engleskom jeziku pokazuje kako se programira i kako se pomeraju tektonske ploče na Severnom i Južnom polu kao i u Evropi. nagrada On je dobio besplatan upis u biblioteku kao i nekoliko publikacija iz sopstvenog izdavaštva ove ustanove; foto: Grad Leskovac

Kad porastem želeo bih da budem jutjuber, ali da na svom kanalu podučavam ljude raznim stvarima. Na svom kanalu planiram da pravim prezentacije i sam programiram, instaliram i postavljam tutorijale, volim taj svet kompjutera i znam da radim u svakom programu- rekao je Pavle.

Ovaj sedmogodišnjak pored tečnog engleskog pomalo govori ruski i kineski, a slobodno vreme provodi i na Vikipediji gde istažuje o dinosaorusima, nuklearnim bombama i planetama. Pavle kaže da obožava Nikolu Teslu, a najviše voli da čita pesme Jovana Jovanovića Zmaja.

Pored Pavleta, nagradu biblioteke "Radoje Domanović" dobila je i najaktivnija odrasla članica Slađana Pešić.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • M

    01:03 // 31. 1. 2021.

    Bravo Pavle za čitanje! Ali ovo za YouTube ne razumem. Dokle smo došli kad danas svako dete želi da bude jutjuber. Čak su uspeli i ovo pametno dete da zatruju snovima o jutjubu. Tužno! Stvarno mi je žao sve te dece.

  • Milan

    13:45 // 30. 1. 2021.

    Dok su deca bila deca i zivela kao deca i IGRALA se kao deca ova zemlja je bila lepo mesto za zivot. Od kako roditelji pocese da lece komplekse i od malena da ih teraju na treninge i skolice svega i svacega, a u novije vreme kad svi sanjaju youtuberi da postanu sve ode i tri lepe. Aj neka mi neko kaze dal je normalno da dete od 7 god snima i da postavlja klipove na youtube?

  • Ja

    13:08 // 30. 1. 2021.

    Bravo Pavle, samo napred!!!

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: