Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:43, 26. 7. 2020.

| Društvo

Sedmoro dece na lečenju u Kliničkom centru u Nišu zbog korone

Autor:B. S.Izvor:Južne vesti
Klinicki centar stara zgrada; foto: Vanja Keser
Preminuo još jedan pacijent u Nišu, foto: Vanja Keser

Još jedno dete pozitivno na virus korona primljeno je na bolničko lečenje u Kliničkom centru u Nišu i trenutno je tamo hospitalizovano njih 7. Ukupno su u Kliničkom 374 pacijenta, a u poslednja 24 sata od posledica izazvanih ovim virusom preminuo je jedan. U Leskovcu je hospitalizovano 137 pacijenata, u Vranju 175 i Surdulici 57.

Od ukupnog broja hospitalizovanih u Nišu, kod 155 je potvrđeno prisustvo virusa korona, a među njima je i sedmoro dece koja su u stabilnom stanju.

Kako navode na sajtu Kliničkog centra, u poslednja 24 sata preminuo je još jedan pacijent, a ukupno je 10 ljudi na aparatima za veštačku ventilaciju.

Od ukupnog broja hospitalizovanih, potvrđenih pacijenata, 10 je priključeno na aparate za veštačku ventilaciju i nalaze se u jako teškom opštem stanju. Svi pacijenti su pod 24-časovnim nadzorom i detaljnim monitoringom životnih funkcija od strane lekara i medicinskog osoblja niškog Kliničkog centra. Njihov klinički status se procenjuje iz minuta u minut, a terapijske mere preduzimaju u odnosu na terapijski odgovor - kažu u Kliničkom.

U Opštoj bolnici u Leskovcu, kovid centru za Jablanički i Pčinjski okrug, leči se 137 pacijenata, 4 više nego juče, a virus je potvrđen kod 32.

U 4 kovid bolnice u Vranju ukupno je hospitalizovano 175 pacijenata, a 88 je pozitivno na kovid. U Leskovcu i Vranju među hospitalizovanim pacijentima nema dece.

U kovid bolnici u Surdulici leči se 57 pacijenata, a prisustvo virusa potvrđeno je kod 30.

Na teritoriji cele Srbije, republički Krizni štab saopštio je da je od poslednjeg izveštaja testirana još 10.381 osoba, od kojih je 467 pozitivno na virus korona. Od ukupnog broja hospitalizovanih, 72 su medicinski radnici, a pozitivnih ukupno je 690.

Registrovano je ukupno 23.730 potvrđena slučaja korona virusa od početka epidemije, pri čemu je broj hospitalizovanih osoba u ovom trenutku 4.568, dok je na respiratorima 169 pacijenata.

U poslednja 24 časa preminulo je još 8 osoba, ukupan broj smrtnih slučajeva je 534, a stopa smrtnosti 2,25 %.

Od početka epidemije, kako je rečeno na konferenciji Kriznog štaba, testirane su ukupno 621.714 osobe.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Žak

    07:21 // 27. 7. 2020.

    Ne pišete da se klinička slika prati iz minuta u minut, to znamo, već koliko je na dnevnom nivou obolelih. Narod bi onda bio ozbiljniji, verujte.

  • Mile Milic

    01:35 // 27. 7. 2020.

    Niko nije rekao da deca ne mogu da obole,nego da imaju blažu kliničku sliku uglavnom,da mogu biti prenosioci virusa...Ali to verovatno kao i kod odraslih zavisi od imuniteta svakog pojedinca.A svako odgovara za sebe i za svoju decu,koliko će i šta dozvoliti u ovakvom opštem stanju

  • Zoki Niš

    21:29 // 26. 7. 2020.

    Mi smo nebeski narod?
    Izgleda da smo je...a kosmička greška!
    Nestacemo bez opaljenog metka, zahvaljujuci moronima koji dovedoše ovo zlo na vlast!

    • Оскар Питагор

      10:21 // 27. 7. 2020.

      Слажем се да је "ово зло". Али је, и као такво, дошло као КАКАВ-ТАКАВ СПАС ОД ЈОШ ВЕЋЕГ ЗЛА. Звало се Жута поплава, или тако некако. [За почетак медитирај мало рецимо на тему Дуванске индустрије]
      Иначе, корени пропасти народа су посејани четрдесет и неке. Од тада константно по површини плута оно што има најмању специфичну тежину.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: