Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:42, 31. 5. 2023.

| Društvo

Sedmoro niških đaka vratilo se sa nagradama sa matematičkog takmičenja u Beogradu

Autor:Tamara RadovanovićIzvor:Južne vesti
đaci nagrade
Uspeh za mlade Nišlije; foto: Brainobrain

Sedmoro učenika iz Niša osvojilo je sedam nagrada na nacionalnom takmičenju u brzom rešavanju matematičkih zadataka, koje je održano 28. maja u Beogradu, navode iz niškog centra Brainobrain.

Vuk Mičić, Maša Mitrović i Uroš Predić osvojili su trofeje, Viktor Trajković, Marija Mitković i Tadija Tošić zlato, a Irina Anđelković srebro.

Deca od 4 do 14 godina trebalo je da za samo tri minuta, bilo na abakusu ili mentalnim računanjem, u zavisnosti od uzrasta, reše zadatke. Iz Brainobrain-a kažu da je učestvovalo oko 500 mališana iz cele zemlje.

Koncept samog takmičenja podrazumeva da deca za ta tri minuta budu skoncentrisana, brza, tačna, fokusirana na zadatke, odnosno na sve ono što radimo na časovima - navode iz Brainobrain-a.

Inače, Edukativni centar Brainobrain je franšizni program koji postoji u većini zemalja od 2003. godine, a u Nišu od 2017. Vodi ga master pedagog i licencirani edukator Jelena Nikolić.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Miša

    18:06 // 31. 5. 2023.

    Deca su naše pravo, pravcato i jedino bogatstvo.A u ovom slučaju su oni ti koji su doneli radost, a ne samo nagrade u naš mali grad. Zato smatram da zaslužuju pažnju i najveće pohvale. Lično sam kao roditelj i prisustvovao takmičenju koje je bilo odlično organizovano,a pored toga je bilo puno zabavnog sadržaja za decu i druženja među njima.Neka nam deca žive i menjaju budućnost.

  • Vlada

    10:10 // 31. 5. 2023.

    Bravo za ovu dečicu, njihove roditelje i nastavnike!!! Nadam se da će ovakve vesti preovladavati u medijima i da će ovakva deca imati punu podršku društva u svom daljem školovanju i razvoju. Nemojte više pisati o onim likovima od prošlog petka i njihovim dogodovštinama sa "Ko to tamo peva" putovanja. Ne zaslužuju jedno slovo teksta na ovim stranicama.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: