Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:00, 20. 7. 2010.

| Društvo

Sednica Skupštine grada na autoputu

Autor:Danilo KocićIzvor:Južne vesti
Živojin Stefanović

Predsednik Gradske skupštine Leskovca, Živojin Stefanović (SPS), zakazao je 23. jul sednicu lokalnog parlamenta koja će, kako prenose novinari bliski SPS, biti održana na autoputu.

Kako saznajemo, o ovome je obaveštena i uprava policije.

Ipak, u zvaničnom pozivu koji je upućen odbornicima, ali i našoj redakciji, navedeno je da će parlament raspravljati o deset tačaka dnevnog reda, među kojima i o izmeni idejnog projekta koridora X, a za mesto sastanka je, kao i do sada, navedno - sala Skupštine grada.

Živojin Stefanović je nedavno najavio da će zakazati zasedanje lokalnog parlamenta na koridoru 10, a povod je objasnio tvrdokornim stavom nadležnih republičkih institucija koje planiraju da magistrala mimoiđe mesto Predejane, nekadašnji opštinski centar, a sada jednu od većih mesnih zajednica u leskovačkoj opštini.

- Naš predlog trase koridora X, kojom ne bi bilo zapostavljeno Predejane, jeftiniji je za pet miliona evra i prihvatljiviji za sve – kaže Živojin Stefanović.

Stefanović je, inače, od samog osnivanja Socijalističke partije najmoćniji leskovački socijalista. Iako je često napadan, vešto se branio i opstajao na vlasti. Godinama je slovio za strastvenog pristalicu političke Slobodana Miloševića i zato je smatram "tvrdim krilom" u toj stranci.

Pre nekoliko dana, na svečanosti povodom dve decenije SPS u Leskovcu, najavio je podmlađivanje partije i odlazak sa njenog kormila u gradu na Veternici.

- Došlo je vreme da mlađi zauzmu moje mesto – kazao je uz prepoznatljivi osmeh Živojin Stefanović.

- Nešto što je bilo nezamislivo, na primer zajednička vladavina sa DS, postalo je stvarnost, jer smo naučili da na političkoj sceni Srbije više nikada neće vladati samo jedna stranka - dodao je Stefanović.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: