Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:33, 26. 12. 2013.

| Društvo

Sednica Skupštine radno i svečano

Autor:Aleksandar KostićIzvor:Južne vesti
14.-sednica-so-svrljig-KOSTA.JPG
Odbornici dali saglasnost za nove cene komunalnih usluga

Svrljiški odbornici na 14 sednici Skupštine su doneli odluku o pristupanju Svrljiga Udruženju gradova i opština Srbije u kome je trenutno udruženo 38 opština Republike Srbije.

Udruženje je osnovano radi lakšeg ostvarivanja zajedničkih ciljeva, pre svega u privlačenju investitora i konkurisanju kod raznih inostranih fondova za rešavanje infrastrukturnih i drugih problema.

Odbornici su na sednici dali saglasnost na na programe rada svrljiških javnih preduzeća i ustanova za 2014. godinu, JP Direkcija za izgradnju Svrljiga, JKSP „Svrljig“, Centra za socijalni rad i Centra za turizam, kulturu i sport, a dali su i saglasnost za promenu cene komunalnih usluga koje pruža JKSP „Svrljig“, pa će tako u narednoj godini Svrljižane čekati veće cene vode, kanalizacije i izvoženja smeća.

Po rečima Igora Davidovića, direktora JKSP “Svrljig”, račun prosečnog domaćinstva u Svrljigu za komunalne usluge u narednom periodu iznosiće oko 844 dinara.

Skupština je dala saglasnost Kulturno-umetničkom društvu u osnivanju da nosi ime „Svrljig“, pa će se tako sadašnja Škola folklora, nakon registracije zvati KUD “Svrljig”.

U svečanom delu sednice predsednik opštine Milija Miletić i predsednica Skupštine opštine Jelena Trifunović odbornicima, članovima Opštinskog veća i predstavnicima medija uručili su novogodišnje poklone.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: