Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:30, 3. 10. 2017.

| Društvo

Sednica niške Skupštine odložena zato što nema TV prenosa

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
skupstina
Zasedanje odloženo zbog TV prenosa; foto: JV arhiva

Iako je najavljena za 4. oktobar, dan pre zakazanog zasedanja, sednica niške Skupštine je odložena, kako piše u zvaničnom saopštenju Skupštine Grada. Reč je o dogovoru šefova svih odborničkih grupa, jer još nije obezbeđen TV prenos sednica.

U kratkom saopštenju koje je potpisao predsednik parlamenta Rade Rajković, piše samo da se sednica odlaže.

Obaveštavam vas da je 17. sednica Skupštine grada Niša, sazvana za sredu 4.10.2017. godine odložena na predlog šefova odborničkih grupa - piše u saopštenju.

Problem je u televizijskom prenosu sednice, jer je tender za izbor televizije koja će prenositi zasedanja, prema podacima sa Portala javnih nabavki, propao po drugi put.

Iako je cena koju je Grad spreman da plati, u odnosu na prvi tender, uvećana za milion dinara, opet nije bilo zainteresovanih emitera. Očekuje se da prilikom raspisivanja i treće javne nabavke, cena ponovo bude uvećana, a sve će to platiti građani Niša.

Da je nedostatak prenosa razlog za odlaganje zasedanja novinarima Južnih vesti je potvrdio i poverenik Srske napredne stranke Zvezdan Milovanović, koji je rekao da je, pored drugih problema, i izbor direktora niških javnih preduzeća zbog toga neizvesan.

Podsetimo, poslednje zasedanje niškog parlamenta trajalo je kraće, a bio je skraćen i dnevni red upravo zbog toga što prvo nije bilo TV prenosa, a onda je Niška televizija rešila to da odradi, ali se ne zna po kojoj ceni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Nenad

    09:54 // 4. 10. 2017.

    Ama ljudi, razmisljajte dublje, ne citajte sve sto pise i to usvajate kao istinu. Razmislite sta je pravi razlog. Ovo sa TV prenosom je "kao" razlog, a pravi razlog je naravno svadja i podela u vec podeljenom i posvadjanom SNS-u oko izbora direktora. Nisu svi zadovoljni pa opstruiraju izgladsavanje predlozenih direktora. Ne bi imali vecinu u skupstini I zato je kao odlozeno

  • Naissus

    03:06 // 4. 10. 2017.

    Pa dobro bre jel ovi zasedaju da nešto urade ili da bi ih neko gledao?? Ne razumem ...

  • Paja Patak

    00:08 // 4. 10. 2017.

    Necu da gledam Gusku

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: