Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:07, 23. 8. 2021.

| Društvo

Sednica niške Skupštine u sredu, opozicija od nadležnih traži izveštaj o radovima na mostu i Trgu

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
sednica
Zasedanje posle više od 2 meseca pauze; foto: A. S.

15. po redu sednica Skupštine Grada Niša zakazana je za sredu, 25. avgust, a na dnevnom redu će se naći predlozi planova detaljne regulacije, programi nekih preduzeća, a verovatno i odluka o rebalansu budžeta. Odbornici koalicije "Niš, moj grad" predlažu da se dnevni red dopuni i to tako da nadležni podnesu izveštaj o radovima na uređenju Trga kralja Milana i Tvrđavskog mosta, kao i izveštaje o kreditnoj zaduženosti Grada i stanju u komunalnom sektoru.

Posle dvomesečne letnje pauze niški odbornici opet će se naći u skupštinskim klupama u sredu od 9 sati. Kako je objavljeno na sajtu Skupštine Grada, trenutno je na dnevnom redu 35 tačaka, mada je moguće da se taj broj uveća, jer je na današnjoj sednici Gradskog veća izglasan rebalans budžeta, a usvojeni su i kadrovski planovi za Gradsku upravu i nekoliko rešenja.

Sa druge strane, opozicija želi da dnevni red dobije još tačaka, a jedna od njih jeste da se javnost upozna sa detaljima radova na centralnom trgu i mostu ka Tvrđavi.

Niška javnost je uznemirena dužinom trajanja radova na rekonstrukciji Trga kralja Milana, sa parkom preko puta Gradske kuće, kao i dužinom trajanja radova na rekonstrukciji tvrđavskog mosta. Takođe, niko ne zna ni kolika je njihova cena koštanja. Smatramo da je Skupština Grada Niša prava adresa gde čelnici Grada treba da podnesu taj izveštaj zbog mnogih nedoumica koje su vezane za raspisane tendere za ove radove - kažu odbornici koalicije.

Tvrde i da se ne pamti da je poslednjih decenija bilo ovoliko zaduženje Grada i gradskih preduzeća, te zato traže da se na sednici Skupštine Grada uvrsti tačka o kreditnoj zaduženosti Grada, kao i tačka o stanju u javno komunalnom sektoru.

Prema našim saznanjima, u ovom trenutku, zaduženje Grada i gradskih preduzeća prelazi 4,2 milijarde dinara, a sa najnovijim zaduženjima Grada i JKP "Mediana“ taj iznos biće čak 4,5 milijardi dinara, što dovodi u opasnost funkcionisanje Grada i gradskih preduzeća - poručuju iz kolacije "Niš, moj Grad".

Napominju da Grad ne sme dozvoliti da se ponovi situacija koja je zadesila JKP Gorica.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ČLAN

    16:31 // 25. 8. 2021.

    Sramota. Od tolike većine koju ima SNS u Skupštini Grada samo se par odbornika javlja za diskusiju, dozvoljavajući da Banana dominira. Odbornici ako niste elokventni šta tu tražite.

  • Torpedo

    08:04 // 24. 8. 2021.

    Ej, pa niste morali po vrucinu, kako ce te siroti !
    Taman da se ispricate, ko je gde bio i sa sta se odbornice mazale, da ne izgore !

  • Pera

    17:00 // 23. 8. 2021.

    Neće valjda da rade rebalans narodnih para za još više krkanje u kafanu i vožnju službenih kola u privatne svrhe?. I ovo sada je previše za ovakve oarazite grada Niša

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: