Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:32, 1. 12. 2014.

Seksualno nasilje izraženo u niškim srednjim školama

nasilje-u-skolama.jpg Nasilje u školama, ilustracija (foto: glogster.com)

U niškim srednjim školama 16 učenika svakodnevno trpi neki vid seksualnog nasilja, dok je verbalno i fizičko najraširenije među osnovcima, rezultati su istraživanja koje je sprovelo Društvo za razvoj dece i mladih “Otvoreni klub”.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Двери Ниш

    14:40 // 1. 12. 2014.

    Наравно да смо сви забринути. И као родитељи и као људи. Али мало мање медијског лицемерја јер већина садржаја баш промовише насиље и порнографију.Уместо ишчуђавања-више одговорности и са ваше стране.

    • Lažemo se

      20:50 // 1. 12. 2014.

      Mediji su još jedini koji uopšte pominju taj problem koji je gotovo zataškan od strane pojedinaca iz školske uprave Niša a sve zarad stvaranja lažne i idealne slike o niškim školama i školskoj upravi!

    • Двери Ниша

      20:29 // 2. 12. 2014.

      Не лажемо се. Уместо одговора ево баш јучерашњег текста Мирјане Б.Мојсиловић http://wp.me/p1Fuk8-DD2 via @SRBfbreporter

  • ***

    14:22 // 1. 12. 2014.

    Ovo je istrazivanje,a sta su oni, kojima je to posao, uradili da se ovakve stvari sprece? Koliko je bilo samoubistava zlostavljene dece od strane svojih vrsnjaka? Od ove slike da se najezis.

    • Škola bez nasilja !?

      20:45 // 1. 12. 2014.

      Nasilje u niškim školama se sprečava tako što se prikriva od strane odgovornih u školama a po nalogu odgovornih pojedinaca iz školske uprave Niša, sve iz straha za svoje funkcije !

    • решење

      00:20 // 2. 12. 2014.

      Да ли знате да се вршњачко насиље свакодневно дешава по нишким школама али се директивом школске управе Ниша и решава, заташкивањем!?

  • sugradjanin

    14:38 // 1. 12. 2014.

    Sugradjani,zasto zatvaramo oci pred ovim velikim problemom?Ovo se dogadja nasoj deci.

  • shaft

    17:57 // 1. 12. 2014.

    imaju li ta deca roditelje,svoje prirodne zastitnike,ili je sve otislo u p.m.,pa nemaju poverenje ni u svoju porodicu?za nasilnike vazi-batina je iz raja izasla!treba li postenu decu da naoruzavamo?

  • NINI

    17:53 // 1. 12. 2014.

    Ne samo nadležni, celo društvo mora da se uključi u rešavanje problema. Ovo istraživanje je dobra osnova za pronalaženje adekvatnih rešenja.

  • Borivoje Šurdilović

    09:04 // 2. 12. 2014.

    Vratiti obezbedjenje i po jednog policajca kod svake škole ne dok je akcija nego stalno ispred nijedne škole nema policajca,jedin oni u džipovi što popreko gledaju poštene ljude vrte se samo u centar!

  • AntiPA

    16:10 // 2. 12. 2014.

    Kakav je podatak da 16 ucenika trpi seksualno nasilje? Mozda je 16 od 500 anketiranih to prepoznalo, mozda je to prosek u odnosu na 1.000 djaka... Sta je? Dajte malo ozbiljnosti!

  • Juznjak

    23:26 // 1. 12. 2014.

    Uklapamo se u nemoralne evropske standarde. Blago nama!

  • David P

    00:38 // 2. 12. 2014.

    @Dveri: Voleo bih da mi odgovorite, kada je vec o nasilju rec, da li vi podrzavate, ili ne podrzavate, nasilje prema osobama gej orijentacije (homoseksualci, lezbejke, transseksualci, itd.).

    • Predrag

      07:18 // 2. 12. 2014.

      Kakve veze sad lgbt ima sa ovom temom. Vi bre morate svuda da se denete. Manite se gluposti zivite zivot nikome nije idealno u Srbiji...

    • Двери Ниш

      19:58 // 2. 12. 2014.

      Наравно Давиде. Никада нисмо нити ћемо подржати насиље према тзв.мањинским групама. Једини вид нашег 'екстремизма' је што не подржавамо ни наметање таквих 'вредности' по налогу Вашингтерне и Бриселоа.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: