Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

20:12, 1. 4. 2015.

| Društvo

Selaković najavio zapošljavanja u renoviranom pirotskom sudu

Autor:Marija PenčićIzvor:Južne vesti
1
Najavljeno zapošljavanje pripravnika u pirotskom renoviranom sudu

Na otvaranju renovirane zgrade Višeg, Osnovnog i Prekršajnog suda u Pirotu ministar pravde Nikola Selaković najavio je i zapošljavanje u Osnovnom sudu, s obzirom da taj sud nema nijednog pripravnika.

Zgradu u, čije je renoviranje uloženo 611.000 evra, svečano su otvorili, pored ministra pravde, i ambasadori SAD i Kraljevine Norveške u Srbiji, Majkl Kirbi i Nils Ragnar Kamsvag. 2 Kirbi i Selaković

Osim što je najavio zapošljavanje pripravnika, Selaković je rekao da je nedavno na sednici Visokog sudstva ispravljena greška iz 2009. godine koja je, kako je istakao, nanela štetu ovom sudu kada je ukinuto nekoliko sudijskih mesta.

Sada je u ovom sudu u proseku 700 predmeta u parnici, što je rekord u Srbiji. To je uobičajno za sredinu kao što je Beograd, ali ovde znači da nema dovoljnog broja sudija - rekao je Selaković i dodao da je povećanje broja sudija dragoceno, ali da krajnji broj na nivou Srbije neće niti povećan.

Ministar je naglasio i da bi se renoviranom zgradom pirotskog suda, njenim sadašnjim izgledom i uslovima za rad, ponosili mnogo veći gradovi u Srbiji.

Zgrada je renovirana u okviru projekta "Unapređenje dostupnosti pravde u Srbiji", a renoviranje su finansirali Kraljevina Norveška i USAID.

Zaposleni su dobili mnogo bolje uslove za rad, instalirani su moderni sistemi za ranu dojavu požara i protivpožarni sistemi, sistem za video nadzor, a renoviran je i veći broj sudnica.

Ambasador Kraljevine Norveške Nils Ragnar Kamsbak rekao je da će ovi uslovi unaprediti dostupnost pravde građanima.

Oko 3,8 milona evra uložila je Norveška za projekte unapređenja pravosuđa i dostupnost pravde građanima u Srbiji. Dobar pravosudni sistem jeste jedan od preduslova za pristupanje Srbije EU - rekao je ambasador Norveške Nils Ragnar Kamsvag.

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi naglasio je da su SAD i Norveška zemlje sa snažnim ekonomijama koje počivaju na dobrom i reformisanom pravosuđu i da tako nešto žele i Srbiji i da zbog toga pomažu u ovom procesu.

Moja Vlada pruža pomoć srpskom pravosuđu i u domenu bržeg donošenja sudskih odluka i efikasnijem sprovođenju - rekao je Kirbi.

Dodao je da Srbiju vidi u Evropskoj uniji, kao funkcionalnu i pravnu državu u kojoj se otvaraju nova radna mesta. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: