Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:06, 2. 9. 2023.

| Društvo

Selidba niških škola - Pravno-poslovna ide u prostor Trgovinske koja prelazi u deo Mašinske škole

Autor:Sonja VidojkovićIzvor:Južne vesti
narodni
Više neće biti na Trgu kralja Milana; foto: T. T.

Pred početak školske godine Pravno-poslovna škola u Nišu dobila je rešenje da mora da se iseli iz zgrade Narodnog univerziteta, po zahtevu Samostalnog sindikata Grada Niša na koji se vodi prostor u kome se škola nalazi. Ministarstvo prosvete je naložilo da se Pravno-poslovna škola preseli u prostor Trgovinske škole, istovremeno Trgovinska škola seli se u prostor Mašinske škole, a dok se prostori ne adaptiraju, učenici će pohađati onlajn nastavu.

trgovinska škola Nova adresa - Trgovinska škola; foto: JV/Sonja Vidojković 1. septembra učenici Pravno-poslovne škole obavešteni su da će naredne dve nedelje pohađati onlajn nastavu jer se njihova škola seli. Prema rečima direktora škole Milorada Gavrilovića, oni su pre par dana dobili obaveštenje da moraju da se presele u prostor Trgovinske škole, u ulici Majakovskog 2.

Prostor u kome je bila Pravno-poslovna škola je prostor Samostalnog sindikata Grada Niša. Oni su uknjiženi na taj prostor i tražili su iseljenje Pravno-poslovne škole da ne bi došlo do tužbe i prinudnog iseljenja. Pisali su školi, Ministarstvu prosvete i Gradu, i Ministarstvo je našlo rešenje da Trgovinsku školu preseli u Mašinsku školu, a nas da preseli u prostor gde je bila Trgovinska škola i da taj prostor delimo sa Ugostiteljskom školom - kaže direktor.

Škola je od Ministarstva dobila obaveštenje da mora da promeni sedište, što znači da škola koja je od 1977. godine na Trgu Kralja Milana više tamo neće biti. Pravno-poslovna škola je od samog nastanka na toj adresi, bila je u sastavu Radničkog univerziteta, a 1994. godine odvojila se od Narodnog univerziteta i postala samostalna srednja stručna škola. Direktor kaže da su i ranije najavljivali mogućnost preseljenja, ali da konkretnih rešenja do sada nije bilo.

Iz Trgovinske škole potvrdili su Južnim vestima da se škola seli u prostor Mašinske škole, u ulici Šumadijska 1, ali direktor Sreten Marković nije komentarisao preseljenje jer, kako je rekao, upravo nosi stvari iz škole.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Seobe

    15:21 // 3. 9. 2023.

    Ukoliko se znalo da je sporna zgrada , zašto sad posledice snose i ometa se rad Trgovinske i Mašinske škole.Seli se jedna a " preseljavaju se 2 škole" .Najveci gubitnik je Trgovinska.Pravno poslovnu mogu da uklope u postojeće škole koje imaju manji broj odeljenja (ekonomska, trgovinska, mašinska (zaštita od požara)).

  • ???

    14:41 // 3. 9. 2023.

    Gde su ova deca radila fizicko?

    • Vlada

      21:40 // 3. 9. 2023.

      U Tvrđavi...

    • T

      12:08 // 9. 9. 2023.

      U tvrdjavu, a kad je zima u kalču.

  • majstor

    13:19 // 3. 9. 2023.

    Da se proda i od tih sindikalnih para,namire radnici ei,masinske,.., kojima se duguje za neisplacene plate,koje zahvaljujuci i sindikatu nisu isplacene!Neka to bude kazna,koju ce nesposobni sindikat,koji nije zastitio radnike ,morati da plati!

    • danija

      20:09 // 3. 9. 2023.

      Za one koji ne znaju radnici su izdvajali i za odmaralista i hotele koji su svi bili pod TO Trem. Elem hotel Nis u Canju prodat, privatizovan. ..

    • danija

      20:12 // 3. 9. 2023.

      Niko od starih radnika dinar nije dobio. A taj posao oko privatizavije zavrsio Sinisa Mali koji je u to vreme bio u Agenciji za privatizaciju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA
Pronađite nas na: