Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:04, 19. 10. 2012.

Semafor "čeka" Zelengorsku

f

Na raskrsnici ulica Dragiše Cvetkovića i Vojvode Mišića u Nišu, kod bivše kafane "Joca i Nena", već skoro dve godine ne radi semafor, pa je u ovom delu grada često prevelika gužva u saobraćaju.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • ja

    09:29 // 19. 10. 2012.

    Taj semafor apsolutno nije potreban. Guzva bi bila jos toliko veca da on proradi, najbolje bi bilo da se odradi kruzni i na crvenom pevcu a realno ima prostora i guzva bi se normalizovala. Ko jos povecava semafore u 21. veku!!!

    • nele

      09:52 // 19. 10. 2012.

      a ko normalan stavlja kruzne tokove? to je sigurna smrt za pesake!

    • braca

      10:12 // 19. 10. 2012.

      Evo jos jednog genijalca. Onda daj da pogasimo sve semafore po gradu da bi ti bio srecan.

  • Maki

    11:39 // 19. 10. 2012.

    Ti semafori apsolutno samo prave guzvu , treptuce zuto je odlicno.
    A zelengorska ....

  • sasa

    10:19 // 19. 10. 2012.

    Ја такође мислим да на овом месту не треба да буде семафора већ да се изгради кружни ток на Црвеном Певцу.

    • razmisljam malo

      12:46 // 19. 10. 2012.

      to je dobra ideja ako ides pravcem od crvenog pevca prema bulevaru i obrnuto. a ako ides iz Dragise Cvetkovica i hoces da se ukljucis na desno, ili iz zelengorske na levo, znas li kada ces to da uspes? zato ne kruzni tok i semafor da radi.

  • sale

    09:33 // 19. 10. 2012.

    nije guzva zbog semafora vec zbog majmuna koji ostavljaju auto na sred ulice i zbog toga sto se ne postuje horizontalna signalizacija za prestrojavanje...

  • Luka Laban

    13:40 // 19. 10. 2012.

    Previse semafora na malom prostoru !!!

  • Veljko

    16:53 // 19. 10. 2012.

    Pitao sam prosle godine 2011 u aprilu/martu o tome bivseg gradonacelnika i on mi je rekao kako se tu planira da se skinu ti semafori i nece biti vise uopste semafora...

    • brm brm

      17:30 // 19. 10. 2012.

      onda je najbolje zatvoriti ulicu Dragise Cvetkovica, neka bude slepa ulica, nema ukljucenja u Vojvode Misica. Tako je to kad se saobracajni planovi rade parcijalno, pokvarili su i ono sto je ranije funkcionisalo. Ne znam ko izdaje saglasnost za radove na ulicama, ali taj nije trebao da dozvoli mnogo toga. A odgovornost sta to bese, nesto ne mogu da se setim ...

  • Miloš Jovanović

    20:01 // 20. 10. 2012.

    Taj semafor samo usporava saobraćaj, kao i onaj na raskrnici Srmska-Dragiše Cvetkovića

  • hm

    10:08 // 19. 10. 2012.

    na toj raskrsnici stanje je kao na onim indijskim raskrsnicama sto gledamo na youtube. meni se cini da je bolje da semafor radi iako Zelengorska nije zavrsena i da se zna neki red. (semafor nije radio i pre nego sto je Zelengorska raskopana)

  • Mateja

    11:24 // 19. 10. 2012.

    Kakve su ovo gluposti, pa jel vozi neko kola tom trasom? Kada se ide iz pravca caira prema bulevaru, semafor se cekao po 5 puta, jos kad su stavili u tom pravcu da leva traka bude samo za skretanje u Zelengorsku pravila se kolona automobila koja je blikirala raskrsnicu kod Crvenog pevca. Mnogo bitniju nego sto je ta kod Joce i Nene.

    • Stole

      13:08 // 19. 10. 2012.

      Evo ja vozim kola tom trasom po nekoliko puta na dan. Najveći problem je kada iz Dragiše Cvetkovića treba da se skrene levo (više od 50% ljudi tu skreće levo) u V. Mišića, tj. prema Crvenom Pevcu. Od semafora na C. Pevcu se duž Vojvode Mišića se napravi kolona ponekad do Doma zdravlja. Vozila iz pravca kružnog toka sa Bulevara Nemanjića stalno pristižu, i raskrsnica se vrlo retko prazni. A kad se otvori zeleno u Vojvode Mišića, pojave se i vozila iz pravca C. Pevca koja idu ka Domu zdravlja. Ako bi se poštovali propisi, trebalo bi da se čeka beskonačno na uključenje levo.

    • Mateja

      14:48 // 19. 10. 2012.

      Jedino resenje su kruzni tokovi. Kod suda, crvenog pevca, gradske bolnice i sremske i to je to.

  • Moca

    15:00 // 19. 10. 2012.

    Ako Maki prolazi rolerima izmedju zaustavljenih vozila, mora da mu je to dobro, ali neka takvi likovi i ne stavljaju komentare na zaista ozbiljne probleme stanovnika ovog dela grada

  • Vlada

    16:19 // 19. 10. 2012.

    Ovaj problem posebno razumeju stanovnici Ul. Dragise Cvetkovica (bivsa Bozidara Adzije), kao i oni koji prolaze kolima ovuda, zbog nemogucnosti ukljucivanja u Ul. Vojvode Misica. Stvarno je potreban dobar tajming i "bezobrazluk" (onaj vozacki), da bi se nekako prikljucilo saobracaju. Retko ko ce da propusti vozilo iz ovog pravca, pogotovu ono koje ide iz D. Cvetkovica levo prema Pevcu.
    Ovo je stvarno veliki problem i treba se po hitnom postupku resavati. Nije moje da izlazem resenje problema.

  • Branko

    19:00 // 20. 10. 2012.

    A dali vi znate da je novi GUP grada Niša urađen bez Saobraćajne studije. Niški Zavod za Urbanizam večito izbegava da naruči izradu bilo kakve saobraćajne studije, pa je zato "nemoguća misija" snači se i izaći iz Duvaništa (blok privatnih kuća između ulica Branka Miljkovića, Đerdapske i Majakovskog). Isti je slučaj i sa Durlanom iznad Knjaževačke, ne daj Bože da moraš da skreneš sa Knjaževačke. Svaka im čast na hrabrosti ali oni zaboravljaju da postoji Saobraćajni fakultet i da postoje stručnjaci koji se zovu Saobraćajni inženjeri. Za ono što ne znaš i ne umeš, mora da platiš. Arhitektonski fakultet i urbanizam ne mogu i niti daju daju odgovore na sva pitanja kao što misle niški urbanisti. Pogled na saobraćaj i sama saobraćajna rešenja danas i pre dvadeset godina nisu isti. Saobraćaj se danas u centru grada namerno usporava, javne garaže se prave po obodu a ne u centru grada. U centralnu zonu se uvode bicikli i tramvaji. pešaci a ne automobili u gradskom jezgru. Za sada ovoliko.

  • Branislav Petrović

    09:22 // 19. 10. 2012.

    Taj semafor proradiće za prvi maj sledeće godine.Ako Bog da da Zelengorska bude gotova do prvog aprila.
    Često prolazim tom ulicom i tamo već nedelju i više dana nema radnika i mašina.Ta ulica je slika i prilika neodgovornih i bahatih ljudi(političara) koji vršljaju ovim gradom.

    • Moca

      14:55 // 19. 10. 2012.

      Ista slika bez radnika i masina traje i u ul. Jug Bogdanovoj koju su pred izbore razbucali a sada nema nikoga.;Vec vidjeno u kracem delu ove ulice zadnjih godina kao i u ul. Stanka vlasotincanina koja je kolosalna saobracajnica za ovaj grad u duzini od 200m

  • Bas ja

    09:30 // 19. 10. 2012.

    A bas juce pomislih - sto ne iscupaju one semafore koji dvesta godina ne rade, samo trose struju

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: