Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:58, 21. 3. 2017.

| Društvo

Semafor koji pokazuje vreme dolaska autobusa u centru Niša

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Informativni semafor
Displej sa LED diodama; Foto: JV / V. M.

Informativni ekran na kome se vidi za koje vreme će stići sledeće linije gradskog prevoza postavljen je na stajalištu na Trgu kralja Milana. Iako je sličan semafor eksperimentalno bio postavljen u centru pre 5 godina, nadležni kažu da nije reč o istom projektu.

Semafor košta 2.000 evra, a kako kažu iz Direkcije za javni prevoz Niša, radili su ga u saradnji sa požarevačkom firmom i Telekomom. Kako najavljuju, slični semafori biće postavljeni na još nekoliko frekventnijih stajališta, a za ove namene iz gradske kase biće izdvojeno ukupno 7 miliona dinara. Info-displej Pokazuje za koliko minuta stiže sledeći autobus zajedno sa brojem linije; Foto: JV / V. M.

Ovo je početak postvljanja displejeva, kada se završila implementacija GPS sistema, na stajalištu gde sve gradske linije prolaze. Nadam se u toku godine da ćemo još semafora postaviti, ali modernije poput LCD televizora, koji će, osim vremena dolaska autobusa, pokazivati i cenu karte, red vožnje, tačno vreme i temperaturu - rekao je direktor Direkcije Saša Petronijević.

Zasada je, kako najavljuju, izvesno da će info-displeji biti postavljeni na stajalištu preko puta Ambasadora, kod Učiteljskog doma i kod Kliničkog centra.


Semafor od  pre 5 godina bio promotivan?

Displej koji informiše putnike o vremenu dolaska autobusa na liniji Somborska-Železnička stanica, koji je na istom mestu bio postavljen 2012, rađen je u saradnji sa studentima Elektronskog fakulteta. Iako iz gradske vlasti i Direkcije za javni prevoz ne znaju šta se dogodilo sa tim projektom, Petronijević je ipak rekao da je to bio promotivni semafor.

Taj projekat je u toku, jedan njihov displej se nalazi na prigradskoj autobuskoj stanici. To je Filip Moris postavio, postavio ga promotivno, ali nisam bio uključen u to, ne znam šta se desilo - kazao je direktor Direkcije.


Uskoro aplikacija za telefon

Iz Direkcije su najavili da će vrlo brzo biti završena i aplikacija za android telefone, preko koje će građani moći da se informišu o gradskom prevozu.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović kazao je da Grad sprema novi ugovor sa prevoznicima koji će, prema njegovim rečima, obuhvatiti “niz drugih aktivnosti i uočenih primedbi građana šta se tiče linija gradskog prevoza”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ernest H

    17:28 // 2. 6. 2017.

    Cilj vezbe mora da bude da se grad sacuva a ne rusi.Dobro je u celoj ovoj situaciji sto se autori vezbe nisu dosetili da je odrze u Niskoj tvrdjavi,mogu samo da pretpostavim sta bi bilo od tvrdjave.

  • Posmatrac

    22:30 // 21. 3. 2017.

    Jel' i ovaj postavljen dovoljno nisko i na samim prolazima, kao i prethodna tura inteligentnih znakova i putokaza- da moze narod nesmetano da nastavi glave da razbija....?

    • Smuk

      10:35 // 22. 3. 2017.

      Ne , nego da se lepe plakati SNS-ovaca !

  • Ko piletu s.se

    17:35 // 21. 3. 2017.

    Sve je zavrseno:stajaliste sa zaklonom od vetra i kise, plan i aglomeracija zona i linija, prilaz za osobe sa posebnim potrebama...samo semafor nedostaje...pa da menjamo boje

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: