Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:36, 10. 8. 2017.

| Društvo

Semafor na pešačkom prelazu na Broju 6 počeo da radi

Autor:V. M. Izvor:Južne vesti
Pešački prelaz na Broju 6
Mnogo bezbedniji prelaz na Bulevaru cara Konstantina; Foto: JV/M.J.

Pešački prelaz u naselju Nikola Tesla, poznatijem kao Broj 6, konačno je u potpunosti obezbeđen jer prolazak vozila i pešaka sada reguliše semafor. Ispred zebre, na koju je postavljen i ležeći policajac, vozila se sada zaustavljaju kada kolovoz prelaze pešaci.

Tako su, posle više od 3 godine, ispunjeni zahtevi stanovnika ovog dela grada, naročito onih koji imaju decu školarce.

Podsetimo, građani su tražili semafor na zebri još pre 3 godine, kada je na prelazu stradao 10-godišnji dečak.

Priča je ponovo postala aktuelna, a građani odlučniji u nameri da se prelaz obezbedi, kada su pre 2 meseca na istom prelazu na Bulevaru Svetog cara Konstantina povređene 4 devojčice, kada je na njih autom naleteo policajac.

Stanovnici ovog naselja, Prve Kutine i Lazarevog sela su protestovali na pešačkom prelazu, blokirajući saobraćaj, a nadležni su prvobitno postavili ležeće policajce duž celog prelaza i semafor koji označava da tuda prolaze pešaci, da bi sredinom jula počelo postavljanje dodatne svetlosne signalizacije.

Semafor je počeo da radi početkom nedelje, navode iz gradske vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Bane

    21:21 // 15. 8. 2017.

    Zivim tu na 50-ak metara i mislim da je totalni promasaj.Apsolutno nestrucno odradjeno.Horizontalne prepreke i semafor.Cemu to?Cemu ono usmerenje koje se vidi na slici i koje onemogucava pesake da idu u pravcu a.stanice za grad.Ovo je totalno amaterski uradjeno.Bolje i da nije.Mnogi ce ovde ostetiti automobil jer ako vide zeleno nemaju potrebe da koce a onda ce naleteti na izbocinu.Jadno.

  • ucitelj

    14:20 // 13. 8. 2017.

    Idiotski potez,maksimalno 3-4 vozila mogu da prodju iz pravca Nisa ,cesto vidjam kolone od dvadesetak vozila pa sad izracunajte koliko se ceka ako ste dvadeseti,jedno 4-5 ciklusa semafora.Lezeca prepreka je bila dovoljna ovako samo usporava protok saobracaja u kombinaciji sa semaforom,tu je i problem mak cevabzinice pored koje se vozila parkiraju i koju treba izmestiti

  • Niski Gradinar

    12:05 // 11. 8. 2017.

    Krajnje je bilo vreme da se ovaj prelaz uredi. Medjutim, na Bulevaru Cara Konstantina postoji velika raskrsnica koja je veoma opasna za pesake i vozace.
    Raskrsnica Brzi Brod - Suvi Do je odnela vise zivota, a cesti su i saobracajni udesi.
    Na ovoj raskrsnici nema vertikalne signalizacije, nema saobracajnih znakova, a tu su i dve autobuske stanice. vozaci voze jure

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: