Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:47, 30. 8. 2018.

| Društvo

Semafor na prelazu kod "Kalče" do kraja godine

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
kalca prelaz
Vozači nekada dugo čekaju na ovom prelazu jer pešaci stalno prolaze; foto: google.maps

Kako pešaci ne bi nekontrolisano prelazili “zebru” u Ulici Nikole Pašića kod “Kalče”, a vozači lakše prolazili tim delom ulice u centru grada, do kraja 2018. godine će na tom prelazu biti postavljen semafor, najavljuje gradski većnik Igor Vojinović.

Vojinović kaže da su odluku o postavljanju semafora doneli na inicijativu Saveta za bezbednost saobraćaja Grada Niša koji je i dao novac za kupovinu uređaja.

Odluka je doneta u cilju regulisanja saobraćajnih tokova na ovom pešačkom prelazu i unapređenja dinamike saobraćaja u navedenoj ulici - objašnjava Vojinović.

Napominje da se trenutno obezbeđuje dokumentacija koja je neophodna za postavljanje uređaja i priključenje semafora na električnu mrežu, te da će do kraja godine semafori početi da rade.

Gradski većnik kaže da je u planu se semafori postave i kod Doma zdravlja, odnosno na raskrsnici ulica Vojvode Mišića i Vojvode Tankosića. Za taj semafor se, napominje, trenutno radi saobraćajni projekat, te Vojinović ne precizira kada će on početi da radi.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • pfc

    12:10 // 31. 8. 2018.

    Biće svečano otvaranje, narodno veselje, a možda će Vučić da ga pusti u rad!

  • Nishlija

    10:12 // 31. 8. 2018.

    O sposobnosti ovih da rese saobracajne probleme dovoljno govori da hoce da postave semafore na obadva kraja nove ulice Kosarskih heroja umesto da dok se izvode radovi mesecima postave kruzne tokove na obadve rasksnice (kod 12 Februaba i Bul. Nikole Tesle)

  • Igors

    21:22 // 30. 8. 2018.

    Hoce li biti tendera za semafor sa rokom za izvodjenje radova 365 dana. Ovo je izuzetno zahtevan posao za sposobnost niskih gradjevinaca

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: