Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:17, 31. 1. 2020.

| Društvo

Semafor ne radi već nedelju dana, školarci teško prelaze ulicu

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
semafor durlan foto j.c
Semafor ne radi već nedelju dana; foto: J. Ć.

Na raskrsnici Bulevara Medijana i Knjaževačke, kod Osnovne škole “Mika Antić” semafor ne radi, kako kažu roditelji, već nedelju dana, pa njihovi mališani imaju dosta problema kada prelaze ulicu na putu do škole. Kada će ovaj problem biti rešen iz Parking servisa ne odgovaraju.

Pomenuta raskrsnica je jedna od najprometnijih u Nišu, jer spaja grad sa nekoliko naselja i sela, ali vodi i na jedan od izlaza na auto-put “Niš istok”.

Roditelji koji se javljaju redakciji sada dodatno brinu za bezbednost svoje dece.

Semafori kod škole “Mika Antić” nisu u funkciji cele nedelje! Danas su bili neki radnici Parking servisa, ali i dalje ništa… Šta ako neko dete nastrada zbog toga? Možda to treba da se desi da bi neko reagovao? - piše jedan Nišlija.

semafor2 durlan foto j.c Jedna od prometnijih raskrsnica; foto: J. Ć.O semaforima u Nišu brine Parking servis, ali u ovom preduzeću zasada nisu odgovorili na pitanja novinara kada će ovaj problem biti rešen.

I pre nego što je svetlosna signalizacija ugašena, za školarce je, kako kažu roditelji, bilo problema. Pre svega zbog semafora koji pokazuje uslovno desno za vozače.

Čak su roditelji hteli da pokreću peticiju da se tu ukine uslovno zeleno ili da se napravi pasarela. Sada kada semafor ne radi, deca se ni ne usude da prelaze ulicu - pričaju roditelji.

Podsetimo, OŠ “Mika Antić” je jedna od najvećih u Nišu i škola koju pohađaju brojni mališani iz Durlana, ali i okolnih naselja.

Pre nekoliko godina je upravo zbog njih, pre semafora na glavnoj raskrsnici koji su u kvaru, postavljen još jedan u Knjaževačkoj ulici. On im omogućava bezbedan prelazak saobraćajnice.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ko kaze da ne radi

    19:41 // 1. 2. 2020.

    Ja jutros prolazio i semafor radi. I kada sam se vracao iz Vrezine isto radio. Ne znam cemu panika i vika.

  • Latino Durlanac

    23:21 // 31. 1. 2020.

    Tako tipicno za ovaj grad u kome nazalost slabo sta funkcionise !!?

  • Jelenna

    21:56 // 31. 1. 2020.

    Danas prepodne gledam policijski auto koji ide iz pravca od DIS-a.Dosli su do raskrsnice ali nisu znali da je prodju bez semafora,ukljucili rotaciju i sirenu...I takavi saobracajci pisu prekrsaje...E Srbistanu nema ti pomoci

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: