Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 22. 10. 2015.

| Društvo

Semafori u Voždovoj, u zoni škola

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
pesacki-gimnazija-(1).jpg
Raskrsnica uskoro obezbeđena semaforima; foto: JV arhiva

Nakon brojnih inicijativa roditelja, ali i predstavnika škola koje se nalaze u Voždovoj ulici u Nišu i projekta koji je urađen, odlučeno je da se na raskrsnici sa Prvomajskom postave semafori.

Javna nabavka za najpovoljine ponude opreme za signalizaciju raspisana je 6. oktobra, a šef niškog Odseka za saobraćaj Igor Trajković kaže da će prvi radovi krenuti možda i pre nove godine.

Prošle godine je urađen projekat za zonu škola u Voždovoj. Po tom projektu je predviđena semaforizacija same raskrsnice sa Prvomajskom i još neka prateća signalizacija koja je predviđena po tom projektu - kaže Trajković.

Najviše inicijativa za regulisanje saobraćaja u ovom delu grada stizalo je iz gimnazija "Bora Stanković" i "Stevan Sremac", kao i iz Osnovne škole "Vožd Karađorđe", a Trajković kaže da su rađena i precizna merenja.

U samom projektu sagledana je kompletna situacija na terenu, sva istraživanja i sva neophodna brojanja i onda su na osnovu svih tih podataka projektanti dali predlog da tu bude semaforizacija i da bi to bilo najbezbednije moguće rešenje za sve učesnike u saobraćaju, a naročito za decu - rekao je Trajković.

Podsetimo, na ovom mestu trenutno ima nekoliko pešačkih prelaza, a trotoari su obezbeđeni ogradama koje sprečavaju pretrčavanje ulice van pešačkog.

S obzirom na to da se u ovom delu grada nalaze dve gimnazije i jedna osnovna škola, broj dece koja svakodnevno prelaze ulicu kako bi kupila užinu je veliki.

Neretko su se na pešačkom, ali i van njega događale saobraćajne nezgode u kojima su učetvovala i deca.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Iva

    11:39 // 26. 10. 2015.

    Pa i nisam baš na vezu, a s obzirom na to da vozim kamion znam o čemu vam pričam, ali ajde neka vam bude, živi bili pa videli i moja deca su dobijala kazne kad god su nepromišljeno postupila..za ovu današnju ne bih baš rekla...
    @shaft

  • Nikola

    20:43 // 23. 10. 2015.

    Taj deo je neosvetljen. Prvo probajte da zamenite sijalice - ako to ne pomogne onda stavite semafore.

  • Iva

    10:23 // 23. 10. 2015.

    Verovatno neće niko od nadležnih čitati komentare. Kao neko ko je pohađao Voždovu školu i živi u Voždovoj ulici, mogu samo reći da postoji opasnost da semafor samo pogorša saobraćaj jer su deca nemarna i ne gledaju da li je crveno ili zeleno. vozači ko vozači, a i ja sama, kad je zeleno, nesvesno se opustim i verujem da niko neće pretrčavati tada. Za decu već ne mogu da siguram.Biće haosa tek sada

    • shaft

      18:28 // 23. 10. 2015.

      Od takvih,koji su na vezu polozili i ne ocekuje se drugaciji komentar !Samo su tvoja deca dobra,tudja pretrcavaju,gde stignu.Mnogo vise dece je oboreno na pesackom,kojih ima tri,negoli onih koji trce glavom bez obzira.Semaforje predlog,da bi se zastitila ona deca koja postuju signalizaciju,a naspram bahatih!Uostalom,u ovoj drzavi i gradu,deca su kriva za sve,pogotovu,ako nisu moja!Srbija!

    • Milun

      11:37 // 26. 10. 2015.

      Potpuno se slažem, svi se malo opustimo kad je zeleno, a deca retko gledaju jer trče, smeju se, gurkaju se usput itd itd, tako da semafor svakako nije rešenje, biće samo veće gužve, nervoze, juriće se poslednje sekunde zelenog svetla. Na glavnim saobraćajnicama nigde nema semafora u špicu ko kod nas, strašno. Pozz iz Švedske

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: