Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:25, 22. 10. 2015.

Semafori u Voždovoj, u zoni škola

pesacki-gimnazija-(1).jpg Raskrsnica uskoro obezbeđena semaforima; foto: JV arhiva

Nakon brojnih inicijativa roditelja, ali i predstavnika škola koje se nalaze u Voždovoj ulici u Nišu i projekta koji je urađen, odlučeno je da se na raskrsnici sa Prvomajskom postave semafori.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Negativni komentari:
  • sbaft

    18:47 // 22. 10. 2015.

    Ako nema boljeg resenja,dobro je i ovo.Ovi sto se bune,verovatno,nemaju decu sto pohadjaju ove tri skole,pa ih bas briga!Potpuno se slazem ,da treba spreciti zaustavljanje vozila na kolovozu,da bi se kupio rostilj ,u nekoj od mnogobrojnih cevabdzinica.Vratiti rejonskog policajca,sa ovlascenjem da tera one koje ukljuce 4 migavca i prave haos u ulici!

    • Ivan Milovanovic

      21:30 // 22. 10. 2015.

      Kao neko ko je pohadjao OBE te skole a sada koristi ulicu i kao vozac i kao pesak, vrlo dobro poznajem lokaciju i situaciju. Semafori imaju svoje lose strane, a ako misle da ce samo njima resiti problem, mislim da nece. Ali hajde, dacemo sansu. Najlakse je skloniti ih ako naprave problem. Bolje zastitna ograda ceeelom duzinom sa obe strane, mi za drugo nismo. Pa i ako stane kolima ne moze nista.

    • Iva

      12:02 // 26. 10. 2015.

      Pa i nisam baš na vezu, a s obzirom na to da vozim kamion znam o čemu vam pričam, ali ajde neka vam bude, živi bili pa videli i moja deca su dobijala kazne kad god su nepromišljeno postupila..za ovu današnju ne bih baš rekla...

  • Maja

    19:03 // 22. 10. 2015.

    Odlicno! Konacno ! Zastitimo decu ! Bravo !

  • Ivan Milovanović

    16:33 // 22. 10. 2015.

    Ne mogu da verujem da je ovaj predlog prošao komisiju?! Pa u špicu su, i bez tog semafora, gužve od suda do hotela Grand i do Crvenog Pevca! Još ovde kad ubacite semafor, pa krenu iz centra kola i sačeka ih semafor kod škole, pa blokiraju raskrsnicu kod suda.. uh, jedva čekam. A ja predlagao da se kod suda prema centru ukine traka za desno i budu jedna za levo i jedna za pravo da se smanji gužva.

  • miloje

    07:52 // 23. 10. 2015.

    Znaci odlicno, ne prolazim vise kod pevca zbog kamera ni kroz Vozdovu jer stvarno nemam namere da putujem 20 minuta kroz centar grada. Na svakih 100m semafor, brze cu pesice nego autom kroz Nis zahvaljujuci "strucnjacima" za saobracaj.

  • Marko Antic

    16:14 // 22. 10. 2015.

    Onda napravite od Vozdove jednosmernu ,kao u svim vecim gradovima ili ce na prethodnim raskrsnicama da se stvore ogromna zagusenja !

  • tutuban

    22:19 // 22. 10. 2015.

    Ako je crveno, nije zid...stručnjaci moji

  • ssss

    15:48 // 22. 10. 2015.

    Mi smo narod bez mozga, postajemo gori od amera

  • Ivan Milovanovic

    16:36 // 22. 10. 2015.

    Ispred ovih škola nesreće su se dešavale samo onda kada su deca pretrčvala van pešačkog i bez gledanja. Sklonite kola sa 4 migavca ispred ćevabdžinice i produžite zaštitnu ogradu do zgrade suda! Tu će opet da vam pretrčavaju. Unapredite saobraćaj smislenim potezima, semafori će samo dodatno usporiti već otežano kretanje i napraviti katastrofu u špicu.

  • Stole

    18:13 // 22. 10. 2015.

    Ja mislim da je najbolje da se tu napravi jedan kružni tok, to bi bilo optimalno rešenje.

  • Nikola

    20:43 // 23. 10. 2015.

    Taj deo je neosvetljen. Prvo probajte da zamenite sijalice - ako to ne pomogne onda stavite semafore.

  • sale

    21:15 // 22. 10. 2015.

    Ograda od pevca do suda sa obe strane, ostrvo na sredini i par kamera koje beleze nepropustanje pesaka ili policajci koji pisu kazne i resen problem...

    Semafor moze, ali samo na dugme i da pored svakog stoji policajac koji sprecava zloupotrebe...

    • hm

      09:50 // 23. 10. 2015.

      Ja bi na to dodao i zabranu kretanja pesaka na trotoaru ako su na rastojanju manjeom od 1.2m od ulice. I naravno povecanje ogranicenje brzine na 148km/h u zoni skole.

  • Profa

    09:29 // 23. 10. 2015.

    Dragi strucnjaci,
    semafor nece mnogo uticati na sigurnost, kao sto nije ni da drugim slicnim mestima, vec ce se saobracajne guzve povecati, vozaci biti nervozniji.
    Dragi roditelji, na vreme ucite svoju decu pravilima o saobracaju, ne dajte im lose primere (ako pretrcavate vi, prelazite na crveno, nekad ce i oni).
    Dragi vozaci, ako bude semafora, kod Crvenog pevca desno, pa preko Bulevara do centra

  • Iva

    10:23 // 23. 10. 2015.

    Verovatno neće niko od nadležnih čitati komentare. Kao neko ko je pohađao Voždovu školu i živi u Voždovoj ulici, mogu samo reći da postoji opasnost da semafor samo pogorša saobraćaj jer su deca nemarna i ne gledaju da li je crveno ili zeleno. vozači ko vozači, a i ja sama, kad je zeleno, nesvesno se opustim i verujem da niko neće pretrčavati tada. Za decu već ne mogu da siguram.Biće haosa tek sada

    • shaft

      18:28 // 23. 10. 2015.

      Od takvih,koji su na vezu polozili i ne ocekuje se drugaciji komentar !Samo su tvoja deca dobra,tudja pretrcavaju,gde stignu.Mnogo vise dece je oboreno na pesackom,kojih ima tri,negoli onih koji trce glavom bez obzira.Semaforje predlog,da bi se zastitila ona deca koja postuju signalizaciju,a naspram bahatih!Uostalom,u ovoj drzavi i gradu,deca su kriva za sve,pogotovu,ako nisu moja!Srbija!

    • Milun

      11:37 // 26. 10. 2015.

      Potpuno se slažem, svi se malo opustimo kad je zeleno, a deca retko gledaju jer trče, smeju se, gurkaju se usput itd itd, tako da semafor svakako nije rešenje, biće samo veće gužve, nervoze, juriće se poslednje sekunde zelenog svetla. Na glavnim saobraćajnicama nigde nema semafora u špicu ko kod nas, strašno. Pozz iz Švedske

  • Iva

    11:39 // 26. 10. 2015.

    Pa i nisam baš na vezu, a s obzirom na to da vozim kamion znam o čemu vam pričam, ali ajde neka vam bude, živi bili pa videli i moja deca su dobijala kazne kad god su nepromišljeno postupila..za ovu današnju ne bih baš rekla...
    @shaft

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: