Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

09:30, 17. 6. 2014.

| Društvo

Senat Univerziteta predlaže 4.749 mesta

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Pmf.JPG
Na Prirodno-matematičkom fakultetu predlog za 290 mesta "na budžetu".

Ako Ministarstvo prosvete odobri predlog Senata Univerziteta u Nišu, na 13 njegovih fakulteta biće mesta za 3.128 brucoša "na budžetu" i još 1.621 samofinansirajućeg studenta.

Kada je reč o budžetskim studijama, predloženo je da na Elektronskom fakultetu bude upisano 420 studenata, na Filozofskom fakultetu njih 320, Ekonomskom - 330, Pravnom - 310, Medicinskom - 300, na Prirodno-matematičkom - 290, Mašinskom - 270, Građevinsko-arhitektonskom - 240, Fakultetu zaštite na radu - 200, Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja - 140, Tehnološkom fakultetu u Leskovcu - 120, Učiteljskom fakultetu - 110, a na Fakultetu umetnosti - 38 brucoša.

Najviše mesta za samofinansirajuće studente biće na Ekonomskom fakultetu, čak 435, potom na Pravnom (355), pa Filozofskom (250) i Medicinskom (202).

Fakultet zaštite na radu moći će da upiše 160 samofinansirajućih studenata, Građevinsko-arhitektonski fakultet njih 120, Učiteljski u Vranju - 100, Mašinski - 70, Elektronski - 60, Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja - 55, a Fakultet umetnosti 26.

Što se tiče novina u ponudi fakulteta, studenti na Mašinskom mogu da upišu inženjerski menadžment, a na Filozofskom fakultetu prošle godine je otvoren Departman za komunikacije i odnose sa javnošću, a pre dve godine - Departman za francuski jezik i književnost.


Prijemni ispiti i upis u julu

Prvi konkursni rok za upis studenata u prvu godinu osnovnih akademskih, strukovnih i integrisanih studija na državnim fakultetima traje od 2. do 24. jula.

Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnih ispita je  2, 3. i 4. jula, a polaganje prijemnih ispita je 7, 8, 9. i 10. jula, prema rasporedu objavljenom na fakultetima, dok upis mora biti završen do 24. jula 2014. godine.

Kandidati se za upis u prvu godinu osnovnih studija biraju prema rezultatu na prijemnom ispitu, odnosno ispitu za proveru skolonosti i sposobnosti sabranom sa opštim uspehom iz srednje škole. 

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Razocaran student u provinciji

    13:03 // 18. 6. 2014.

    I posle 8 godina i dalje nista od Poljoprivrednog.

  • Milivoj

    19:31 // 17. 6. 2014.

    Univerzitetski grad koji nema poljoprivredni, tehnološki, saobraćajni i geodetski fakultet ne može se smatrati za univerzitetski centar regiona.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: