Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

10:09, 16. 10. 2018.

Senat niškog Univerziteta potvrdio mandate dekanima čiju smenu je tražila Agencija

univerzitet Verifikovani trogodišnji mandati korumpiranim direktorima; foto: JV arhiva

Iako novi Zakon o visokom obrazovanju propisuje da dekan ne može da bude neko ko ima preporuku Agencije za borbu protiv korupcije za smenu, na jučerašnjoj tajnoj sednici Senata niškog Univerziteta, dekanima Fakulteta umetnosti, Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja i Građevinsko-arhitektonskog fakulteta u Nišu, i pored konačne odluke Agencije, verifikovani su trogodišnji mandati.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • djuram

    10:50 // 16. 10. 2018.

    Zakon se ne postuje,na delu je pravno nasilje i stranacki zakon koji je iznad pravde i morala, nazalost.

  • Zamalo drmr

    10:56 // 16. 10. 2018.

    Vrana vrani oči ne vadi.

  • Kadija te tuzi..

    12:01 // 16. 10. 2018.

    Samo se zapitajte zasto na osnovu preporuke Agencije se ne smenjuju direktori javnih preduzeca. Zato sto su oni politicki podobni a tako i postavljeni. Dopunom zakona o visokom ovrazovanju politicari zele da kontrolisu i Univerzitete jer su do sada tu imali najmanji uticaj. Preko Agencije sada mogu da smene koga god zele. Zasto to nije nadleznost suda da utvrdi da li su prekrsili zakon ili ne?

  • Bia Cia Mia

    12:11 // 16. 10. 2018.

    Bratić za novog gradonačelnika! Jedino normalno rešenje. Samo čvrsta ruka sve rešava.

  • Član Senata

    13:16 // 16. 10. 2018.

    Ne znam zašto ste se okomili na ove vredne i čestite ljude. Optužbe su smešne, a postajete i vi sa ovakvim novinarstvom.

    • Smuk

      16:47 // 16. 10. 2018.

      "Član" senata : Misliš na "biračko telo" , čiji si član ?

    • SF

      17:24 // 16. 10. 2018.

      Suzana Kostić čestita? Ahahaha, crnjak rode..

    • Gavran

      18:19 // 16. 10. 2018.

      Članica Senata

      Znaš ti, znaš. I ko je častan, i ko je zaista smešan!!!

    • Hiperimuni Gamaglobulin

      21:44 // 16. 10. 2018.

      @Smuk

      Antićev, naravno. Ovo troje dekana su Antićevi "sigurni" glasovi u Senatu, niko ozbiljan nije očekivao da će ih se odreći.

    • Okupirana država

      23:51 // 16. 10. 2018.

      a današnja srpska kvazi inteligencija je saučesnik u okupaci i razaranju svih moralnih vrednosti društva. Kako ih interesuju isključivo lični buđelari i budžeti nakon promene vlasti narod ih mora razvlastiti privilegija koje su uživali na teretu celog društva i ćutali.

    • Prof. Dr Tiki

      09:04 // 17. 10. 2018.

      Znas ti dobro koliko je bahat rektor i prorektori. Njihove ljude nagradjuju i sakom i kapom. Nazalost, uzurpirali su vlast i to ce trajati dugo.

  • Vlada

    14:37 // 16. 10. 2018.

    Nebojsa Todorovic nije doktor nauka. On je ništa.

  • Markoni

    15:15 // 16. 10. 2018.

    Ja ne znam zasto ova tzv agencija jos postoji i trosi ogromne pare za rad i plate??

    Pa njihova ni jedna odluka i preporuka nije prihvacena, bolje da se ta agencija zatvori a pare prenamene za lecenje i povecanje plata i penzija..

    • Hiperimuni Gamaglobulin

      21:52 // 16. 10. 2018.

      Mora da postoji, kako bi imitirali uređen sistem i demokratiju. Da bi se prikrilo kako je ovo privatizovana država jedne male, ali vrlo moćne oligarhije na čelu sa Vučićem i ostalom SNS bratijom i braćom. Slično je i sa malim feudima, kao što je niški univerzitet, koje drže mali privatnici, poput pomenute trojke i njihovog šefa sa anglo-saksonskim nadimkom.

  • Senatory

    16:18 // 16. 10. 2018.

    Juzne vesti se nisu okomile na dekane vec rade ono sto prave novine treba da rade. Nisu oni donosili zakon vec, informisuci javnost o ucinjenim nezakonitostima, pokusavaju da daju doprinos da se zakoni postuju, kad vec oni koji bi prvi trebalo da sprovode zakon to ne rade. Pohvala Juznim vestima.

  • Dragoljub J.

    17:16 // 16. 10. 2018.

    I gde je posle naš jadni i osramoćeni Univerzitet na Šangajskoj listi? U atmosferi palanke i dođem-ti-dođeš mi varijanti, kome je do nauke, istine, istraživanja, napretka? Aktuelni rektor vraća instituciju u XIX vek, tera mlade i talentovane da beže odavde, a prema novinarima se ponaša kao prema onima što prose pred Tvrđavom. Potpisali su podršku AV, eto otkud im novi mandati, svi znaju odgovor.

    • Sangajska

      18:29 // 16. 10. 2018.

      Dragoljub J. DIF je odavno na Sangajskoj listi. Ove godine je najbolje rangirani Fakultet sporta u Srbiji (150-200 mesto) i to bez svoje zgrade, sale, terena, bazena a sve to zahvaljujuci dekanu Braticu. Da su svi fakulteti kao DIF, Univerzitet u Nisu bi odavno bio na Sangajskoj listi. Nedavno je i Kinezis postao vodeci nas klub u judou. A agencija daje preporumu da se takav covek smeni. Sramotno

    • prof dr CVETKO prvi

      19:05 // 16. 10. 2018.

      @Dragoljub J. : Gde ja naš NU ? Odma' iza Tirane i Drača !

  • Veki

    08:11 // 17. 10. 2018.

    Odavno se zna da sve privilegije uzivaju profesori koji su lojalni rektoratu i aktuelnom rukovodstvu na fakultetima. Oni koji pokusavaju da posteno rade svoj posao i ukazuju na greske, korupciju i sl. bivaju kaznjeni osporavanjem, pre svega njihovog naucnog rada. Zato poltrini dobijaju produzenje radnog odnosa iako ispunjavaju uslov za penziju. Zato ovako bahato ponasanje rektora ne iznenadjuje.

  • antic

    13:42 // 17. 10. 2018.

    Ovo jeste problem ali sta je sa donosenjem novih odluka Senata kojima se prikrivaju nepravilnosti od pre nekoliko meseci. Pisma editoru se proglasavaju za naucni doprinos, menjaju se pravila za produzenje radnog odnosa, a da ne pricamo o tome da se Statut univerziteta i raznorazni pravilnici menjaju iz nedelje u nedelju sa ciljem da Rektor obezbedi svoj novi mandat za tri godine. Ziveli.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: