Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:44, 4. 7. 2015.

| Društvo

Šest godina rada “Zoo planeta”

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
zoo
Dvorište u Kamenici spremno za goste; foto: Zoo planet

Udruženje “Zoo planet” iz Niša nakon 6 godina može da se pohvali brojnim akcijama, udomljenim životinjama, ali i pomaganjem Nišlijama da se reše zmija, posebno u letnjim mesecima.

lane Stojanović i lane Hermes, najmlađi stanovnik "Zoo planeta"; foto: Zoo planetDušan Stojanović, predsednik Udruženja, kaže da će u sklopu rođendana biti organizovana izložba autohtonih vrsta životinja u dvorištu “Zoo planeta” u selu Kamenica.

Tokom proteklih 6 godina veliki broj raznih životinja prošao je kroz Zoo Planet, neke od njih su nakon oporavka vraćene u prirodu, neke su udomljene, a neke su postali naši stanari i nerazdvojni prijatelji - kaže Stojanović.

zdrebe Čeka kuma; foto: Zoo planetPored brojnih stanara, posetioci će moći da vide i najmlađeg stanara lane Hermes i ždrebe koje bi trebalo ime i kuma da dobije baš tokom rođendanske proslave.

Početak proslave planiran je za 17 sati u Kamenici.

Ovom proslavom želimo da se zahvalimo svima koji su nam do sada pomagali ali i da se predstavimo sugrađanima koji nisu imali prilike da se upoznaju sa životinjama koje kod nas stanuju. Pozivamo sve ljubitelje životinja i prirode da dođu i da se druže sa našim stanarima i da to druženje kroz razne aktivnosti koje planiramo nastave i tokom leta - rekao je Stojanović.

Ubuduće će u radu članovima Udruženja pomagati štićenici Doma za nezbrinutu decu “Duško Radović”, a ova saradnja bi trebalo da bude ozvaničena danas.


“Sačuvajmo tradiciju i običaje”

Zajedno sa “Zoo planetom” jubilej će proslaviti i KUD “Kamenica”. Ovo kulturno-umetničko društvo slavi drugi rođendan i to će obeležiti koncertom u Domu kulture u Kamenici.

Na priredbi “Sačuvajmo tradiciju i običaje” nastupiće i KUD “Svrljig”, a prisutnima će se predstaviti i književni stvaraoci Srbije, ikonopisci, slikari i Unija zanatlija i preduzetnika južnog regiona.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Objektivno

    08:48 // 6. 7. 2015.

    Čestitke povodom godišnjice postojanja i sve pohvale za dosadašnji rad i doprinos zaštiti prirode i životinja.Neka vas i dalje drži entuzijazam i ljubav prema poslu a gradska vlast da se uzme u pamet ida cviše sredtava izdvoji za vašu i vama slične NVO opd kojih ovo društvo ima koristi, a ne za one koje mute plitku vodu da izgleda duboka, i koje rade u korist štete ovom narodu. POZDRAV!!!!

  • Boban Radojević

    08:33 // 6. 7. 2015.

    Odličan tekst, samo mu nedostaje ono glavno a to je kontakt telefon udruženja. kada sledeći put pišete o njima, navedite i broj telefona udruženja da možemo da ih pozovemo u slučaju potrebe.

  • Инкогнито Ја

    08:23 // 5. 7. 2015.

    Момци-да вас чича мало саветује. Од сутра на сва звона објавите да престајете са радом - нема пара.
    Прекосутра заборавите неколико кутија или торби са гмизавцима по надлежним институцијама овог града. Пожељно - на местима где се одлучило да има лова за све друго осим за вас.
    И пошто се престало са радом - не подлежите притисцима.
    За пар дана имаћете могућност да преговарате.
    А пиво за саветника?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: