Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:13, 10. 7. 2013.

| Društvo

Sestre i tehničari primljeni "za stalno"

Autor:Maja MicićIzvor:Južne vesti
Untitled.jpg

30 sestara i tehničara primljeno je u stalni radni odnos u niškom Kliničkom centru, a direktor Zoran Radovanović najavljuje da će pokušati da do kraja godine svi radnici dobiju ugovore.

Od prijavljenog 371 kandidata odabrano je, prema Radovanovićevim rečima, 20 opštih sestara, 6 pedijatrijskih, 2 akušerske sestre, kao i 2 laboratorijska tehničara.

Svi novozaposleni, kako je rečeno, već su radili u Kliničkom centru jer je jedan od uslova bilo radno iskustvo u ovakvoj medicinskoj ustanovi.

- Klinčki centar je ustanova najvišeg ranga i nije primereno da srednjoškolci, bez radnog iskustva, počnu sa poslom u Kliničkom centru - objašnjava Radovanović.

v Marija Dragutinović Uspeh iz srednje škole bio je sledeći uslov za prijem kandidata, a kako Radovanović kaže niko se nije žalio na proceduru i izbor kandidata.

Pedijatrijska sestra Marija Dragutinović radi u Kliničkom centru 4 i po godine i kaže da joj potpisivanje ugovora o stalnom zaposlenju mnogo znači.

- Sada mogu da planiram svoj privatni život, porodicu i decu - kaže Marija.

Direktor je najavio da će pokušati da svi koji rade u Kliničkom centru nakon 2000. godine do kraja 2013. budu primljeni u stalni radni odnos.

Uskoro novi konkursi

U narednom periodu biće, najavljuje Radovanović, raspisan konkurs za prijem 10 lekara, a pored prosečne ocene i dužine studiranja koji će se uzimati u obzir, kandidati će raditi i test na kome će morati da pokažu znanje stečeno tokom studija.

Direktor je najavio da će uskoro biti raspisan i konkurs za prijem medicinskog osoblja koje će zamenjivati sestre na porodiljskom bolovanju.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Dr

    14:13 // 15. 7. 2013.

    Jao ljudi, ne polemisite... Ovo je sve jedna VELIKA farsa. Zoran koji trazi testove znanja. Kome je vidio vezbe iz Radilogije shvatio je sve. Sto se brinete, neki tamo glupi Nemci nas hoce!

  • marko

    08:36 // 15. 7. 2013.

    Neverovatno je to sto neko ocekuje isto znanje onih koji su zavrsili fakultet pre vise godina I onih od pre 6 meseci.samo razmislite kolilo bi se vi secali tih testova od pre 6 godina?

  • Milan

    21:21 // 12. 7. 2013.

    Direktore, zakljucak - moliti se da ovi sa 10 pogrese pitanja, a mislim da je to nemoguce. A jos smo i krivi sto cekamo na Birou, a nemamo 45 godina. Bas ste razocarali...

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: