Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

19:22, 13. 4. 2022.

| Društvo

Šetnjom kroz Jelašnicu i okolinu, izviđači i građani ukazuju na opasnost zagađenja

Autor:M. M. K.Izvor:Južne vesti
izviđači
Šetnja i edukacija; Foto: OI Josif Pančić

Izviđači iz cele Srbije, građani i prestavnici nevladinih organizacija obilaziće Jelašnicu, Koritnik, Nišku Banju i okolinu od 15. do 17. aprila, u okviru tradicionalne akcije “Stazama Josifa Pančića”. Svi zainteresovani građani mogu da se pridruže u subotu 16. aprila, a polazak je u 10 sati iz Osnovne škole “Đura Jakšić” u Jelašnici.

Oko 150 učesnika prošetaće kružnom stazom od Jelašnice, preko Niške Banje do Radikine Bare, Koritnika i nazad do centra Banje, gde će tokom pauze organizovati radionice i kvit o ekologiji. Tokom šetnje sakupljaće otpad na koji nailaze, a cilj im je da zajedno podignu svest o očuvanju prirode.

Ideja šetnje je skrenemo pažnju na očuvanje prirode, koja nam sve više nagoveštava da je njeno očuvanje neophodno. U dvorištu škole Đura Jakšić u Jelašnici, odakle krećemo šetnju, biće postavljen pult za sakupljanje elektronskog otpada i ovim putem pozivamo ljude koji imaju bilo kakav otpad ove vrste da, dođu, donesu i podrže nas u nameri da sačuvamo našu planetu- objašnjava načelnica šetnje Ana Stajković.

Svi zaiteresovani mogu se priključiti u subotu, 16. aprila. Okupljanje je u školi “Đura Jakšić” u Jelašnici u 10 sati, odakle kreće šetnja ka Niškoj Banji.

Uz simboličnu kotizaciju od 200 dinara, građani će uz prelepe pejzaže okoline Niša dobiti izviđački ručak, obeležje akcije i dan pun avanture – navode u pozivu.

Odred izviđača “Josif Pančić“ ovu aktivnost organizuje svake godine sredinom aprila u okviru obeležavanja Dana planete Zemlje ali i rođenja prvog predsednika Srpske akademije nauke i umetnosti, Josifa Pančića. Promotivno – ekološka šetnja “Stazama akademika Josifa Pančića“ prethodnih godina organizovana je u Sićevačkoj klisuri, Niškoj Banji, Bojaninim vodama.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: