Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:17, 19. 5. 2016.

| Društvo

"Silicon Drinkabout" druženja prvi put u Nišu

Autor:S. J.Izvor:Južne vesti
Silicon Dronkabout
Prošlog petka održan prvi "meet up", naredni u petak, 20. maja

Niš, uz Beograd, Barselonu, Toronto, Dablin, Berlin i London, čini mrežu globalne “Silicon Drinkabout” zajednice u kojoj se na nedeljnim sastancima okupljaju oni koji su na bilo koji način uključeni u IT industriju.

Svakog petka, počev od prošlog, od 20 sati u nekom od niških kafića održavaće se “meet up” na kom se, kako objašnjavaju organizatori, spajaju istomišljenici da bi kreirali jaku zajednicu u svojoj oblasti.

Okupljamo se radi druženja, razmene mišljenja i neobaveznog ćaskanja uz ispijanje pića u opuštenoj atmosferi, što sve dovodi do stvaranja jake zajednice u oblasti informacionih tehnologija - kaže jedan od organizatora ovog događaja Mišel Tekinder.

Kako objašnjava, “Silicon Drinkabout” kao brend potiče iz Londona i tvorevina je britanske kompanije “3 Beards” koja organizuje događaje vezane za IT industriju.

Ovo nije namenjeno samo programerima i dizajnerima, već generalno svima koji u poslu koriste informacione tehnologije i bave se kreativnom industrijom. Tu, na primer, spadaju fotografi i blogeri - kaže Tekinder.

Na sastanke u “Trubi” dobrodošli su i oni koji žele da se bave nekim od poslova u IT i kreativnoj industriji i potrebni su im saveti ili iskustva iskusnijih.

Zainteresovani za ćaskanje na “meet up”-ovima informacije o predstojećim sastancima mogu pratiti na Fejsbuk stranici

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • ivan muljevski

    10:03 // 25. 5. 2016.

    Pitanje koje se namece je - pored svih inteligentnih pojediniaca zapitah se da li nam je potreban britanski brend da bi se okupili na nekom mestu?

  • CVETKO prvi

    19:41 // 19. 5. 2016.

    INTRLIGENTNO !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: