Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:30, 27. 2. 2023.

| Društvo

Simo Spasić opet uznemirava novinare "Južnih vesti" - preti, vređa i poredi se sa Vučićem

Autor:RedakcijaIzvor:Južne vesti
Sima Spasić
Spasić ponovo uznemirava i preti; Foto: printsckrin

Nakon što je Simo Spasić prvostepeno osuđen na 6 meseci zatvora, nezadovoljan tom presudom umesto žalbe nadležnima, svoj stav putem SMS-a izneo je novinarki Južnih vesti gde je ponovo pominjao sanduke, targetirao redakciju da mu želi smrt i sve to, kako kaže, dok se predsedniku države Aleksandru Vučiću takođe preti.

Samo par dana nakon što je stigla vest o tome da je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije prvostepeno proglašen krivim zbog pretnji nekadašnjem novinaru Južnih vesti Aleksandru Stankovu, nove poruke stigle su jednoj od novinarki Južnih vesti.

Spasić je želeo da stupi u kontakt sa novinarkom, a nakon što ga je uputila da se putem zvaničnog mejla obrati redakciji, izrevoltiran uputio je poruku na račun Južnih vesti, ali i tužioca koji traži veću kaznu za njega, uz konstataciju da "takvima ne treba dati vazduha da dišu, a ne sanduke" koje je ranije poželeo Stankovu.

Ma nema potrebe jer svi vi iz Južnih vesti želite moju smrt. Meni žuto pravosuđe dade 6 meseci robije zbog "proganjanja" novinara Aleksandra, a da ga ja nikada u životu video nisam niti mu prišao na 300 km. Užas. Dok predsedniku Srbije prete smrću mene zbog jedne poslate poruke gde nema pretnje smrću dadoše 6 meseci robije. A ni to nije dovoljno već tužilac ulaže žalbu i traži veću kaznu do doživotne. Eto koji srbomrsci i domaći izdajnici pišaju po srpskim žrtvama. Ne sanduke, već takvima ne treba dati vazduh da dišu - napisao je Spasić.

simo spasić poruka Simo nastavlja sa uznemiravanjem, pretnjama, targetiranjem; foto: printskrinInače, ovo nije prvi put da se Spasić poredi sa predsednikom, ali ni da se nađe pred zakonom, s obzirom da iza sebe ima presudu Višeg suda u Niša zbog silovanja sopstvene žene. Široj javnosti poznat je po stalnim incidentima i sukobima sa opozicijom, a u programima sa nacionalnom frekvencijom targetirao je i druge medije i građane.

Direktne pretnje nakon više mesečnog uznemiravanja, Spasić je uputio Stankovu septembra 2021. godine. Pominjao je slanje na kolac, žaljenje što u porodici nema ubijenih i želju za kupovinom sanduka uz psovke i uvrede, zbog čega se i našao pred sudom.

Inače, Spasić je predsednik Udruženja porodica kidnapovanih, ubijenih i nestalih sa prostora Kosova i Metohije, ali je umesto bavljenja tom posebno značajnom i osetljivom temom za sve građane i narod Srbije, u javnosti prisutan stalnim targetiranjem zamišljenih neprijatelja i odbranom vlasti.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Milos Jankovic

    00:01 // 28. 2. 2023.

    Sva podrška za Južne Vesti!!!

  • Mika

    20:26 // 27. 2. 2023.

    Ovaj odavno nije za KPZ. Treba da se posalje malo severnije, na duze vreme, u ustanovu u kojoj mu se moze pomoci.....

  • ***

    19:41 // 27. 2. 2023.

    Pa to su Vucicevi favoriti. Slika i prilika SNS-a.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: