Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:55, 29. 6. 2010.

| Društvo

Simonović: Niš je spreman, Jura dolazi

Autor:S.S. i P.B.Izvor:Južne vesti
Miloš Simonović, gradonačelnik Niša

Gradonačelnik Niša danas je, prvog dana posle odmora, opovrgao navode većine medija da u gradska uprava u Nišu kasni sa administrativnim obavezama koje bi trebale da pripreme dolazak korejske kompanije “Jura”.

On je precizirao da će “Jura” već krajem leta početi sa gradnjom fabrike u Donjem Međurovu, na četiri hektara, gde će biti zaposleno 1.500 radnika.

Simonović je najavio i da su za još dva hektara zainteresovane dve italijanske kompanije koje žele da zaposle 400 radnika.

- Ovo je najveća investicija u poslednjih 20 godina u Nišu . “Jura” je velika investicija u gradu, tako da nekima ne služi na čast ono što objavljuju u tekstovima o tom poslu. Imali smo jutros Gradsko veće na kome su donete tri odluke koje se tiču regulacionih planova radne zone Donje Međurovo i izmene odluke o davanju u zakup zemljišta. Niš je prvi grad u Srbiji koji privlači investitore po novom Zakonu o planiranju i izgradnji koji podrazumeva davanje zemljišta ispod tržišne cene, a ispunili smo sve procedure oko toga. Predložene su i tačke sednice Skupštine grada, a oko “Jure” bi trebali da održimo još jednu sednicu Veća, na kojoj bi trebalo da donesemo elaborat o opravdanosti davanja zemljišta ispod tržišne cene. Tako da ja i moji saradnici možemo uvek o ulagačima da damo informacije, a ne da tekstovi u medijima imaju negativan predznak - rekao je Simonović.

Gradonačelnik Niša je rekao da za sada ne može da otkrije ime dve italijanske kompanije, ali je rekao da je "njihov dolazak izvestan”.


Gradsko veće usvojilo je i Zaključak o učešću Grada Niša u Projektu Rekonstrukcija, dogradnja i opremanje Klinike za kardiohirurgiju u Kliničkom centru Niš, kao i Zaključak o učešću Grada Niša u Projektu izgradnje gasne kotlarnice u Kliničkom centru Niš, čime će se, kako se navodi na sajtu grada, rešiti dugogodišnji problem jednog od najvećih zagađivača vazduha u našem gradu.

Gradsko veće je donelo i odluke o povećanju cena javnog gradskog prevoza i parkinga u gradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • drBrain

    02:29 // 30. 6. 2010.

    POsle Sagem-a i Mercedesa, stize i Jura....
    Ma idemo direktno u Park iz doba JUre

  • Ivan

    22:00 // 29. 6. 2010.

    @Dileje

    Pre nego sto pocnes da se pravis pametan proveri do kada traje leto - do 23. septembra!

  • Dileje

    21:58 // 29. 6. 2010.

    Vi pisete "izgradnja pocinje krajem leta" a Simonovic reko tek septembra. Ko ovde izmislja?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Ne znam da li je Perišić geometar, arhitekta ili lekar.

Marina Matejević čitalac

Tekst: Perišić: Nova zgrada Hitne pomoći biće kod "Stop šopa"

Pronađite nas na: