Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:55, 1. 12. 2010.

| Društvo

"Simpo šik" iz Kuršumlije kreće sa radom

Autor:N.M.Izvor:Južne vesti
Kuršumlija

KURŠUMLIJA - Remont pogona lesonita u kuršumlijskom kombinatu „Simpo-šik“ privodi se kraju i očekuje se da proizvodnja u njemu počne sredinom decembra.

Osim oko 130 tona lesonita koji će se prema sadašnjim predviđanjima proizvoditi dnevno, planira se i izrada oplemenjenog leosnita u raznim dezenima. Pored lesonita, pokrenuće se i proizvodnja vodootporne šper- ploče koja se do sada nigde ne proizvodi na našem tršištu. U remont i opremanje pogona do sada je uloženo 5 miliona evra.

Borivoje Urošević, predsednika UO kombinata, kaže da je u toku uređenje elektronike i zamena komore za termičku obradu i klimatizaciju, odnosno montiranje prese.

- Osim radnika koji privode kraju instaliranje opreme, u kombinatu su oformljeni i timovi radnika koji su zaduženi oko svih neophodnih priprema za otvaranje ovog pogona u kome će se po prvi put vodi računa o prečišćavanju otpadnih voda i zaštiti životne sredine - naglašava Urošević, dodajući da će se u pogonu uposliti 180 radnika.

Posle dve godine pauze, marta ove godine kuršumlijski kombinat je počeo sa radom. Tada je Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja odobrilo oko osam miliona evra za pokretanje proizvodnje. Proradili su pogoni pilane, parketare, masiva, kao i pogon šperane. Tada je zaposleno više od 300 radnika. 
 

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: