Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

13:53, 9. 7. 2021.

| Društvo

Sindikalci iz "Gorice" se na prvom ročištu izjasnili da nisu krivi

Autor:M. Milojević KostićIzvor:Južne vesti
Viši sud Niš
Održano prvo ročište sindikacima iz Gorice; foto: JV

Na prvom ročičištu nekadašnji radnici i sindikalci JKP "Gorica" Rade Rašović i Zoran Jovanović izjasnili su se da nisu krivi. Protiv njih krivičnu prijavu za izazivanje panike podnelo je rukovodstvo ovog preduzeća, jer su u javnosti govorili da su, iako je iz budžeta grada plaćena sahrana, socijalno ugrožene Nišlije sahranjivane u drvenim sanducima ili bez njih, kao i da hladnjače u niškoj kapeli nisu radile.

Sada optuženi, ranije su bili deo radne grupe zadužene da ispita rad JKP Gorice, koja je formirana po nalogu tadašnjeg gradonačelnika Darka Bulatovića. Nakon što su izneli dokaze o radu preduzeća Jovanović i Rašović optuženi su za uznermiravanje javnosti. Na prvom ročištu optuženi su priložili nove dokaze.

Naši branioci - advokati su demantovali sve navode optužbe, priložili kao dokaze veći broj video snimaka, fotografija, članaka iz pisanih medija, i predložili svedoke. Ja i Rade Rašović smo se izjasnili da nismo krivi, ali nismo izneli odbranu zbog malo vremena predviđenog za ročište - rekao je Jovanović nakon suđenja.

sudjenje Jovanović i Rašović nakon što je ranije prvo ročište odloženo;foto:JVSituaciju koja ih je zadesila optuženi su ranije opisali ovako:

Angažuju vas da ispitate rad Javnog preduzeća, ustanovite nepravilnosti, onda odgovorni za njih ne odgovaraju, vi se nađete na sudu jer ste te nepravilnosti izneli u javnost, rekao je ranije Jovanović.

Niko od odgovornih na koje su izveštaji ukazali nije procesuiran, ali je zato Jovanović proglašen za tehnološki višak u martu 2017, a Rašović je dobio otkaz u februaru 2018, a bez posla je ostala i treća članica Radne grupe Tatjana Bulatović.

Početkom juna Osnovni sud u Nišu ocenio je da je Rašović nezakonito otpušten i preduzeću je naloženo da ga vrati na posao, ali je ovo preduzeće uložilo žalbu Apelacionom sudu. Bulatovićeva je u međuvremenu rešenjem Apelacionog suda vraćena na posao i preduzeće joj je isplatilo zarade, dok je Zoranu Jovanoviću naloženo ponovno suđenje u Osnovnom sudu kako bi se utvrdile još neke činjenice.

Novo ročište je zakazano za 20. septembar u 10 časova.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Torpedo

    06:04 // 10. 7. 2021.

    Nije vas,valjda, centrala vaseg sindikata ostavila ne cedilu?

  • Aladin

    22:22 // 9. 7. 2021.

    Na zalost u ovoj banana drzavi kad kazes lopovu da je lopov ides u zatvor...

  • Lucky

    19:02 // 9. 7. 2021.

    Podrska Radetu ! ;)

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: