Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:15, 21. 5. 2018.

| Društvo

Sindikalci traže smenu direktora, u školi ukazuju na “zlonamerne pojedince”

Autor:Lj. M.Izvor:Južne vesti
SKOLA-2-jv
Štrajk u Visokoj školi u Blacu; foto: Lj. M.

Zbog, kako tvrde, katasrofalnog delovanja direktora Visoke poslovne škole strukovnih studija u Blacu (VPŠSS) Ljubiše Milačića i odgovornosti Saveta Škole, a kako bi sačuvali dostojanstvo ove ustanove, članovi Sindikalne organizacije škole će od sutra započeti štrajk koji će trajati dok Milačić, koji je pre mesec dana u drugom mandatu izabran jednoglasno, kao i članovi Saveta, ne podnesu ostavke.

Izabran je i Štrajkački odbor čiji je predsednik Goran Perić, koji poziva nadležno Ministarstvo prosvete i poslodavca da u najkraćem roku započnu pregovore oko ispunjenja zahteva.

U saopštenju koje su poslali članovi Štrajkačkog odbora, navodi se između ostalog da su problem ove ugledne ustanove započeli pre tri godine dolaskom aktuelnog direktora, koga optužuju između ostalog za lošu politiku upisa i smanjenje broja upisanih studenata, zloupotrebu službenog položaja, falsifikovanje isprava, nepoštovanje akata Škole, sudskih odluka i niz drugih nepravilnosti koje je navodno Milačić počinio kao direktor.

BLACE-direktor-skole-ljubisa-milacic-foto-ljm Ozbiljne optužbe za direktora MIlačića; foto: Lj. M.Neprihvatljivo je da na čelu visokoškolske ustanove bude čovek koji svojim samovoljnim postupanjem nanosi ogromnu štetu ustanovi na čijem je čelu, a čiji je osnivač Država. Savet škole kao organ upravljanja već tri godine zatvara oči pred katastrofalnim stanjem i održava Ljubišu Milačića na vlasti uprkos njegovom neznanju, nestručnosti i nesposobnosti – kaže se između ostalog u saopštenju Štrajkačkog odbora.

Sa druge strane, nadležni u VPŠSS ističu da poštuju pravo zaposlenih na štrajk te da će omogućiti održavanje štrajka i da je određena učionica u kojoj će se okupljati zaposleni koji stupe u štrajk.

Naglašavaju da je Odluku o stupanju u štrajk potpisao Odbor od 4 člana, bez tačnog broja lica koja stupaju u štrajk, a po broju članova Sindikata ne više od jedne petine zaposlenih, te da je za predsednika Štrajkačkog odbora izabran Goran Perić, koji se do danas vodi na bolovanju.

Perić je pokrenuo postupke pred Upravnim sudom u Beogradu i Osnovni sudom u Kuršumliji i oba postupka izgubio. Upravni sud u Beogradu odbacio je tužbu za vraćanje zvanja Gorana Perića koje je nelegalno dobio, dok je Osnovni sud u Kuršumliji odbio zahtev Gorana Perića za poništenje otkaza ugovora – tvrde u školi.

U školi naglašavaju i da je postupak najave štrajka, razlozi i zahtevi, u stvari želja manjeg broja zaposlenih da opstruišu rad škole, a da traženje nedavno izabranih organa upravljanja u trenutku kada sledi upis nove generacije studenata, nanosi nepopravljivu stetu školi kao instituciji, Opštini Blace, kao i Topličkom okrugu u celini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • PERICA

    10:11 // 7. 8. 2018.

    Nije kriv navedeni direktor.On nije znao grdan šta ga je snašlo sa navedenom funkcijom.Vidi se da nije dorastao posao koji radi,a i predhodno rukovodstvo mu je ostavilo puno problema i manjka u kasi.Čovek je dok je živeo u Podujevo prodava krave na pijaci.Bio je poznat po tome.Posle je doktorirao i počeo deci da predaje.Znači imao je volju da se bavi trgovinom i da uči i to treba poštovati.

  • Milašin

    11:55 // 22. 5. 2018.

    Eeee , a kakvi direktori su duže od decenije po Nišu .a tek kako se postavljaju novi Nije bitno da li si dobio 5 glasova na nastavničkom veću ako imas "tatu"u SNS onda si već izabran !

  • Anja Anja

    22:30 // 21. 5. 2018.

    Ova škola kao da je na vašaru već nekoliko godina. Sramota za nadležne u njoj, kako se svi ponašaju.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da be, oni kao nešto tražili od Beograda. Kad ih zovu iz Beograda oni ustanu od stolicu.

Zoki Ajduk Čitalac

Tekst: Grad Niš traži od države Tvrđavu na poklon

Pronađite nas na: