Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:22, 3. 10. 2014.

| Društvo

Sindikat: Bezbednost Nišlija nije ugrožena štrajkom policije

Autor:J. C.Izvor:Južne vesti
policija

Iako neki građani kažu da zbog štrajka policije nisu mogli da prijave krađu, kao i da muku muče sa vađenjem ličnih dokumenata, u Nezavisnom sindikatu policije kažu da se poštuje minimum procesa rada i da bezbednost Nišlija nije ugrožena.

Prema rečima predsednika Nezavisnog sindikata policije u Nišu Dragana Zlatanovića, građani mogu da prijave krivično delo, ali ono koje se vodi po službenoj dužnosti, odnosno koje je teže krivično delo.

Policija interveniše gde god je narušen javni red i mir, operativa radi gde god je izvršeno krivično delo. Ljudi mogu da računaju da će izvaditi lična dokumenta, ali sa čekanjem. Radi se sa umanjenim kapacitetom, pa tako, recimo, umesto tri šaltera radi jedan koji prima određen broj građana - kaže Zlatanović.

Bez obzira na to što u niškoj Policijskoj upravi štrajkuje oko 90 odsto radno angažovanih u ovoj službi, Zlatanović ističe da su građani bezbedni i da nemaju razloge da brinu.

On napominje da se zahtevi sindikata mogu rešiti “za 10 minuta ako ministar ima volje”.

Ne tražimo nikakvo povećanje plate, već da zadržimo ono što imamo, jer su nam skinuli 10 odsto prošlog meseca - ističe Zlatanović.

Koje su obaveze policajaca tokom štrajka pitali smo i nadležne u Ministarstvu unutrašnjih poslova, ali odgovora iz Biroa za informisanje MUP-a za sada još nema.

Prema njegovim rečima, osim Nezavisnog sindikata policije aktivno učešće u štrajku u Nišu uzeli su članovi Samostalnog sindikata zaposlenih u policijskoj upravi, Sindikata srpske policije i Nezavisnog policijskog sindikata Srbije.

Podsetimo, štrajk policajaca počeo je 26. septembra, a u svojim zahtevima sindikati traže produženja Posebnog kolektivnog ugovora do potpisivanja novog, isplatu zaostalih naknada za dolazak i odlazak sa rada, isplatu jubilarnih nagrada kao i garancije da se na zaposlene neće primenjivati dodatno smanjenje plata.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • aca

    08:08 // 6. 10. 2014.

    Nis ionako nije bezbedan grad tako da ista i nije mogla biti ugrozena

  • Kalča

    02:43 // 5. 10. 2014.

    Pravi štrajk je ovakav: svi šalteri u SUP-u uredno rade, samo što građanima ništa ne naplaćuju. Regulišu saobraćaj, a ne naplaćuju kazne. Tako se kažnjava krivac (poslodavac) a ne nevini građani.

  • Nišlija

    11:45 // 4. 10. 2014.

    Detetu mi je ukraden mob.Morao sam 1sat da se ubeđujem sa osobom kojoj se prijavlj.krađa oko vred.telefona.Nije smelo da pređe 5500,00din jer onda ide krivična prijava.Remeti se stati.nerešenih pred.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: