Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:02, 29. 10. 2017.

| Društvo

Sindikat "Gorice" najavio još jedan štrajk upozorenja jer nema plate

Autor:V. M.Izvor:Južne vesti
Radnici "Gorice" na groblju
Radnicima ponestaje strpljenja; Foto: Saša Đorđević

Zbog toga što, kako kažu, još nisu dobili plate za avgust i septembar, radnici JKP "Gorica" koji su članovi Asocijacije slobodnih i nezavisnih sindikata, ponovo su najavili jednočasovni štrajk na niškom Novom groblju.

U ponedeljak 30. oktobra, oni ponovo neće raditi od 14 do 15 sati, a kako upozoravaju, nisu se odlučili za generalni štrajk jer bi time najviše trpeli građani. Ipak, oni apeluju na gradsko rukovodstvo da shvati "ozbiljnost situacije" u kojoj se i dalje nalazi ovo gradsko preduzeće.

ASNS se na ovakav korak odlučio zbog teške finansijske situacije u preduzeću (dugovanja), veoma mali broj proizvodnih radnika i radnika u osnovnoj delatnosti preduzeća, a što je posledica loše sistematizacije od strane menadžmenta preduzeća i Grada, lošeg vođenja preduzeća od strane menadžmenta, neosnovanog podizanja plata pojedincima u "Gorici" - saopštili su iz Sindikata.

Oni dodaju da zbog blokade računa nisu primili ni pare za prevoz, pa traže odgovornost onih koji su krivi za ovakvu situaciju. Takođe, od nadležnih zahtevaju i da se objavi izveštaj Radne grupe koja je kontrolisala rad "Gorice" zajedno sa budžetskom inspekcijom.

Podsetimo, radnici ovog preduzeća štrajkovali su i početkom oktobra, ali su posle dogovora sa većnikom Igorom Vojinovićem odlučili da se strpe još dve nedelje.

Grad je "Gorici" na sednici Veća prošle nedelje odobrio dozvoljeni minus kod banke, koji je, kako je tada kazao direktor ovog preduzeća Igor Novaković, trebalo da se koristi i za isplatu zarada. Novaković je tada kazao i da plate kasne svega 10 dana.

Inače, radnici “Gorice” su poslednjih godina više puta organizovali štrajkove zbog mnogobrojnih finansijskih problema, a nekoliko protesta bilo je i na Novom groblju nakon što su ovom preduzeću ostale u nadležnosti samo pogrebe usluge.

Poslednja sistematizacija u preduzeću urađena je krajem 2016, kada je u preduzeću ostalo 129 radnika.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Pomeranje granica

    15:41 // 30. 10. 2017.

    Verovatno zato sto nisu zavrsili kurs za Java programere.

  • Horizont

    09:59 // 30. 10. 2017.

    Cudno da nema plate, jer smrt je jedini siguran posao u Srbiju. Tu nam bar dobro ide.

  • mirjana

    05:12 // 30. 10. 2017.

    zasto uplacujete dnevne pazare uzmite i prvo isplatite svoje radnike a ne gradu

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: