Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:54, 17. 12. 2020.

Sindikat KC Niš traži otvaranje kovid ambulanti za radnike u zdravstvu

korona Traže da posebne ambulante budu za medicinare; foto: V. Keser

Ako kovid nastavi ovim tempom da se širi među zaposlenima u zdravstvu pacijente neće imati ko da zbrine, a vi nećete imati kome da budete ministar, poručuju iz Sindikata "Nezavisnost" Kliničkog centra Niš u pismu koje su uputili Ministarstvu zdravlja. Zato traže da se otvore kovid ambulante za zdravstvene radnike i njihove porodice, a predlažu da to bude u gradovima ili u ustanovama koje imaju više od 1.000 zaposlenih.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Poslednji komentari:
  • Savest

    17:55 // 17. 12. 2020.

    Konacno da neko brine o zaposlenima u zdr. Ne bude li njih, nece biti ni nas. Svaka cast sindikatu KC Nis za predlog. Samo napred.

    • na javnim nabavkama muljate, nemate graničnik

      22:55 // 17. 12. 2020.

      Kada bolesnik, u termalnoj fazi, prikupi medicinsku dokumentaciju za operaciju, onda sazna da pored preporke za hitnu operaciju ne može biti operisan, jer hirurzi nemaju čime da rade. Nas svakako neće biti pored vas, takvih kakvi jeste.
      U zdravstvu se iscrtavaju familijarna stabla, jedini u Evropi možete istovremeno u javnom i privatnom sektoru da radite, nišlije tezgare i Vranju, Prokuplju, Le.

  • Filozof

    18:29 // 17. 12. 2020.

    ...plemenito... Predlazem da pekare u gradu peku hleb samo za zaposlene u pekarama i za njihove porodice, da apoteke lekove obezbedjuju samo zaposlenim u apotekama i njihovim porodicama, u prodavnicama hrane bude iskljucivo robe za zaposlene u prodavnicama i njihovim porodicama, da vatrogasna sluzba reaguje samo u slucaju pozara u stanovima zaposlenih i njihovih porodica... I sta tu nije jasno?

    • Nora

      21:16 // 17. 12. 2020.

      Da filozofe, stvarno sta nije jasno. Ko nema pekara u familiji, nece gladan da ostane, kuci ce da si "omesi" sta voli. Ko nije apotekar, i kod travara moze da uzme lek. Ko ne kupuje u prodavnici hranu, sam je proizvodi, pa hrani i stoku i "stoku". A ti filozofe, onako filozofski mora da umes sam da se intubiras ili da si makar ukljucis infuziju. Sposobni takvi ko ti, ali nije jasno nego je jadno.

    • Dr. D. Zdravkovic

      22:08 // 17. 12. 2020.

      @Nora - Zasto su zaposleni u zdravstvu kao i njihove porodice nedodirljiva klasa? Otkad je to po Ustavu Republike Srbije? Zasto recimo frizeri i obucari nemaju posebne ambulante za njih i njihove porodice jer da nije njih kao sve onih iz privatnog sektora Vi u zdravstvu ne biste imali odakle da primite platu. Sta bi bilo ako bi svi iz privatnog sektora preskocili po nekoliko uplata za zdravstvo?

    • Posmatrac sa balkona

      22:54 // 17. 12. 2020.

      @Nora U nedostatku kiseonika u mozgu moze doci do blage nesvestice ili da postanete kompletni jednocelijski sendvicar. Lekari kao i njihovi clanovi blize i sire familije od davnina preko reda odlaze kod lekara. U ovoj situaciji ako su toliko brizni za svoje sugradjane neka sacekaju red ispred bolnica kao sav normalan svet. A postoje i privatne klinike na kojima jedan broj lekara radi paralelno.

  • kritičar

    21:26 // 17. 12. 2020.

    Predlog delimično dobro rešenje. Zdravstveni radnici u posebnim ambulantama da. Ali zašto članovi porodica. Onda i tetke i strine, pa sva ostala rodbi

  • Dejca

    22:14 // 17. 12. 2020.

    Neverovatan predlog ,odavno nisam procitao nesto gluplje ,posebna ambulanta za clanove porodice,strašno,odmah oduzeti licence potpisnicima pa ih vratiti medju smrtnike .

  • Mara

    05:14 // 18. 12. 2020.

    Ko zna šta se krije iza toga

  • Zoran Pantelić

    06:51 // 18. 12. 2020.

    Svaka čast "Južnim vestima" što redovno prati aktivnosti sindikata i staje uz radnike! Nastavite tako, dragi prijatelji. Živeli!

  • Smuk

    14:15 // 18. 12. 2020.

    Katon Cenzus , u Senatu starog Rima je svaki svoj govor započinjao sa :"Carthago delenda est" tj. "Kartaginu treba uništiti"/, a ja ću: Sve osim izgradnje kanalizacije,predvidjene "gradskim tzv. budžetom",preusmeriti za kupovinu lekova potrebnih za lečenje obolelih od virusa kao i za kupovinu zaštitnih sredstava za zdravstvene radnike,koji rade pod neljudskim uslovima ! Ah da, guske su spasile Rim

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: