Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:47, 31. 1. 2020.

| Društvo

Sindikat Nezavisnost: Radnici Kliničkog sa privremenih poslova prelaze u stalni radni odnos

Autor:J. C. M. Izvor:Južne vesti
klinicki
Još neizvesno o kom broju radnika je reč i koji su kriterijumi; foto: JV

Da će biti rešena višegodišnja borba i problemi radnika niškog Kliničkog centra koji su bili angažovani na privremeno-povremenim poslovima, a kojima su često kasnile plate i ostanak bio neizvestan, najavili su iz sindikata Nezavisnost ove zdravstvene ustanove. Kažu da je sa Ministarstvom zdravlja dogovoreno da sve medicinske sestre i tehničari kojima ističe ugovor o radu, kao i veći deo nemedicinskih radnika, dobiti ugovore o stalnom zaposlenju.

Iz sindikata Nezavisnost su saopštili da su juče sa direktorom KC Niš Zoranom Radovanovićem bili na sastanku u ministarstvu, te da je postignut dogovor, a sve će, kažu biti povrđeno na kadrovskoj komisiji Ministartsva zdravlja.

Sve medicinske sestre i tehničari kojima ističe ugovor o radu u toku marta i maja biće prevedeni u stalni radni odnos. Veći deo nemedicinskih radnika, angažovani na pp poslove, biće preveden u stalni radni odnos uz ispunjavanje određenih kriterijuma - navodi se u saopštenju sindikata.

Da je bilo sastanka potvrđuju i iz Kliničkog centra, ali kažu da će o detaljima govoriti naknadno.

U saopštenju sindikata navodi se i da će biti povećan broj zaposlenih u Kliničkom centru, ali da će o načinu prijema radnici biti naknadno obavešteni.

Ovo je ogroman uspeh, jer će KC Niš milionska sredstva izdvajana za primanja radnika na pp poslovima preusmeriti u druge svrhe, kao i za prijem novih radnika. Takođe, efektivnost u radu kao rasterećenje radnika će ovim prijemom biti značajna - saopštili su iz sindikata.

Jedan od radnika koji je angažovan na privremeno-povremenim poslovima u Kliničkom centru u Nišu kaže ih niko nije obavestio o ovog dogovoru, odnosno da su samo videli dopis sindikata. Napominje da im je nejasno šta tačno znači da će stalni radni odnos dobiti oni koji ispune kriterijume, odnosno o kojim kriterijumima je reč.

Podsetimo, zaposleni po ugovoru o privremeno-povremenim poslovima prošle godine nisu primali plate redovno, a isticali su i da nemaju pravo na godišnji odmor i bolovanje. Inače, novac za njihove plate obezbeđuje se iz budžeta Kliničkog centra, a aprila 2019. godine su i protestovali tražeći da im se isplati dug.

I godinu su završili istim pitanje - kad će plata. A ovog puta reakcija direktora KC Niš bila je izjava u TV emisiji "Između redova" kada im je poručio da zgrada KC ima dva izlaza, da radnici znaju gde su i da mogu da odu ako su nezadovoljni.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • slavko

    08:56 // 1. 2. 2020.

    Blize se izbori!

  • Mara

    20:01 // 31. 1. 2020.

    Neka zaposljacvaju mladi i treba da rade

  • maja

    17:15 // 31. 1. 2020.

    kriterijumi su jasni!:clan sns,lojalan,odan,mitingas,ucestvuje u kampanji,skuplja sigurne glasove...o znanju i kvalitetu rada ,drugom prilikom.

    • Ouzo

      20:47 // 31. 1. 2020.

      Ovi iz "Nezavisnosti" su posebna prica !Otrgli se od centrale i sede u skut direktoru !Kao da su mu PR !

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

“Ne može brže, jurimo 30!”

Bata Raka iz Niš Čitalac

Tekst: Na zemljanom putu koji vodi ka šumi postavljen "ležeći policajac"

Pronađite nas na: