Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

12:19, 16. 5. 2016.

| Društvo

Sindikat: Radnici na groblju sve iscrpljeniji

Autor:A. S.Izvor:Južne vesti
gorica
"Neophodno da Grad što pre reaguje"; foto: Saša Đorđević

Radnici “Gorice” već više od 10 dana spavaju na groblju što je dovelo do njihove velike fizičke i psihičke isprpljenosti. Neophodno je da Grad reaguje što pre, poručuju iz niškog ogranka granskog Sindikata Javnih komunalnih i stambenih delatnosti “Nezavisnost”.

Situacija je iz dana u dan sve gora, a kako kažu sindikalisti, postavlja se pitanje do kada će zaposleni moći u ovom stanju da obavljaju svoju dužnost.

Podsećaju “da to nije hir zaposlenih” već da im se duguje 9 zarada i da je sve kulminiralo neispunjavanjem obećanja lokalne samouprave za pronalaženjem rešenja.

Napominjemo da je ovo poslednji apel gradu kao osnivaču da što hitnije reši problem ovog preduzeća i spreči propadanje strateško važnog preduzeća za ovaj grad, a samim tim i opstanak zaposlenih i njihovih članova porodice. Vi kao osnivači javnih preduzeća ujedno i nosite najveću odgovornost. Posledica ovako nemarnog odnosa grada prema zaposlenima, a samim tim i ovog javnog preduzeća mogu biti nesagledive - kažu sindikalisti.

Oni traže i razumevanje građana za radnike “Gorice” i njihovo angažovanje na groblju.

Podsetimo, zaposleni u “Gorici” koji rade na Novom groblju već duže vreme tamo i spavaju, jer nemaju para za hranu i autobuske karte.

Njih je u petak obišao gradonačelnik Niša Zoran Perišić, ponudio im jednokratnu pomoć od 30.000 dinara, lanč pakete i autobuske karte, ali oni su to odbili i podsetili ga da samo traže ono što su zaradili.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ljakse

    18:29 // 16. 5. 2016.

    A be a kude su bili tija sindikati kada je sve toj pocelo pre par godine.Uvukuvali se direktoru.

  • shaft

    17:56 // 16. 5. 2016.

    @nenad2008-Bravo za komentar!Ta "Nezavisnost" nema nikakvu snagu,a guraju se,zarad svojih privilegija i slihtaju gradskoj vlasti!Sve otpadnici iz SSSS,koji nisu nista bolji!

  • nenad 2008

    16:27 // 16. 5. 2016.

    "Neophodno je da Grad reaguje što pre". Stereotipna aktivnost Sindika, čime se potvrđuje mnogo davno rečeno - radnici nemaju Sindikat. Obespravljeni, nemoćni, golii i bosi. Prepušteni milosti moćnih i gluvih....Krampove i motike, pa u Centar. Na groblju Vas niko ne zarezuje.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Iako je bilo tvrdo
probijeno brdo.
Probiće i rokove
uz cenovne skokove .

Tvrdo čitalac

Tekst: Probijeno brdo kod budućeg niškog bulevara, kraj radova do juna

Pronađite nas na: