Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:52, 19. 5. 2020.

Sindikat “Sloga”: Zdravstveni radnici nisu zaposleni zbog samovolje direktora ustanova

Lekari U Vladičinom Hanu više od 20 medicinskih radnika već mesec i po dana čekaju rešenja;Ilustracija; Foto: V. Milić

Posledice po zdravstveni sistem biće, kako kažu u Sindikatu "Sloga", nesagledive ukoliko Minstarstvo zdravlja ne reaguje i opomene direktore koji nisu zaposlili radnike zbog vanredne situacije u zdravstvu. Sindikat zdravstva i socijalne zaštite osvrnuo se na situaciju u Vladičinom Hanu, gde je više od 20 medicinskih radnika i dalje bez rešenja, kako kažu, jer se direktorka oglušila o naredbu Ministarstva zdravlja od 26. marta.

Povratak na vest
Pošalji komentar
Pozitivni komentari:
  • Aki

    22:53 // 19. 5. 2020.

    A mogli bi da pisete i doktorima koji su primljeni u niskom klinickom centru i naravno nisu dobili ugovore na neodredjeno.

  • kurir djoka

    22:52 // 19. 5. 2020.

    JV, procesljajte malo i zdravstvene ustanove u Nisu i okolini. Mnogi su ili ce izvisiti zbog samovolje pojedinaca.

  • Cane kurbla

    01:30 // 20. 5. 2020.

    Svako od nas je u poslednjih nekoliko godina imao potrebu da trazi pomoc zdravstva i znamo kako smo prosli, to je dovoljno da zakljucimo u kakvom nam je stanju zdravstvo, a ovo oko prijema novih zdravstvenih radnika je jos jedna velika laz aktuelne vlasti i od toga nece biti nista kao i uvek.

  • Jasna

    08:45 // 21. 5. 2020.

    Molim Vas nemojte nam aplaudirati ,nemoj te nam zahvaljivati! Tri meseca radimo kao crnci ,deset godina cekamo poso ! Dozvolite nam da budemo dostojini svojih muka,dozvolite nam da poso koji volimo radimo uzdignute glave! Molim medicinare cele Srbije da istrajemo ,da ostanemo zdravi i da ne odustajemo od resenja na neodredjeno!

  • Radio FM

    12:31 // 20. 5. 2020.

    Ista situacija u KCS, ugovori na 3meseca... Da li ce biti izrabljeni radniici? Nema odgovora jos uvek, a blizu se kraj ugovora...

    • Jelena

      20:12 // 21. 5. 2020.

      Znate sta mnogi su volontirali tako sto su jednom u medelju dana isli na kliniku ili neki koji su jedva hteli da ovo iskoriste da se uglace a niti proseke imaju niti znanje. Ne mogu svi biti niti treba da budu primljeni.

  • Hana

    07:52 // 22. 5. 2020.

    Nije to jedina ustanova. Gerontoloski centar Beograd je usvojio preporuke za karantin odmah a za ugovore na neodređeno ni posle ovoliko vremena.

comments_report_caption
comments_report_notice
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Želeo bih da zahvalim ovoj vlasti jer su od prosečnog niškog vozača napravili veoma veštog vozača koji zaobilazi rupe poput profesionalnih trkača. Saobraćaj je bezbedniji jer vozači, da ne bi oštetili vozila, moraju mnogo dobro da voze.

Savetnik čitalac

Tekst: Saobraćaj u martu bio bezbedniji nego prošle godine, podaci su niške policije

Pronađite nas na: