Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:13, 11. 12. 2019.

| Društvo

Sindikat “Sloga” i SzS podržavaju štrajk niških poštara

Autor:S. M.Izvor:Južne vesti
pošta
Radnici "Pošte" nisu usamljeni u borbi za svoja prava; foto: Vanja Keser

Uz osudu pritisaka i pretnji usmerenih prema zaposlenima u preduzeću Pošta Srbije, koji danima štrajkuju zbog malih primanja, u Sindikatu “Sloga” kažu da su uz štrajkače. Radnici Pošte imaju podršku i Saveza za Srbiju, u kojem tvrde da su obezbedili pravnu zaštitu za sve radnike čije su prava ugrožena.

Uzburkana situacija u Pošti i dalje ne jenjava.

Radnici uz obustavu rada traže povećanje plata. Druga strana ih, kako kažu, pritiska. U Sindikatu "Sloga", ističu da niko nema prava da preti otpuštanjem i ugrožavanje egzistencije zaposlenih u PTT i njihovih porodica zarad političkih interesa.

U potpunosti podržavamo zahteve za povećanjem zarada onih koji rade. Zahtevamo otpuštanje estradnih zvezda koje fiktivno "rade" a u stvari se plaća njihovo učešće u političkim kampanjama - navode u "Slogi".

Dodaju i da stavljaju na raspolaganje sve svoje resurse u cilju pružanja pomoći i podrške svim zaposlenima Pošte.

Podrška stiže i od SzS-a.

Savez za Srbiju u Nišu u potpunosti podržava zahteve zaposlenih u Pošti Srbije. Najoštrije osuđujemo pritiske na zaposlene koji su obustavili rad zbog niskih plata, korupcije i bahatog odnosa rukovodstva prema zaposlenima. Vršenje pritiska na zaposlene pretnjama i ucenama u suprotnosti je sa svim međunarodnim konvencijama, kao i sa Ustavom Republike Srbije - navode oni.

Podsetimo, poštari u Nišu nisu u zvaničnom štrajku, ali jesu delimično obustavili rad. Kako novinari saznaju od zaposlenih, ne rade kuriri Post ekspresa, a svoje korisnike ne obilaze ni pojedini poštari. Dok se spekuliše da ih popisuju policajci, dovodi se u pitanje podela penzija koja bi trebalo da počne 11. decembra.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Savo

    09:43 // 13. 12. 2019.

    Podrzavam ja sve to. Nisu trebali da primaju pakete jer ih kasnije ne isporucuju. Mozda ocekuju podrsku naroda a oni narodu stete.

  • Vladar kaze OP!

    13:21 // 12. 12. 2019.

    Niski postari od danas rade nalogom "odozgo"... evo bio postar upravo sad. Vladar okom, oni skokom.

  • LUSTRACIJA

    09:05 // 12. 12. 2019.

    Kad vidite glasove botova to podelite sa 5 naloga koliko svaki bot puta moze da glasa pa pomnozite sa brojem javnih preduzeca gde su ih zaposlili da bleje i glasaju ovde....

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Svirajte im 3 sekunde u reketu.

Milos Duchovny Ilic čitalac

Tekst: Košarkaški teren na niškoj Paliluli postao parking

Pronađite nas na: