Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

08:55, 17. 2. 2022.

| Društvo

Sindikat “Sloga” prezentuje Nišlijama alternativni Zakon o radu

Autor:T. RadovanovićIzvor:Južne vesti
leoni
Panel zakazan za petak u 17 sati; Foto: Lj. M.

Trostruka dnevnica za radne vikende i minimalac jednak vrednosti potrošačke korpe neke su od stavki koje podrazumeva alternativni Zakon o radu koji će Udruženi sindikati “Sloga” predstaviti Nišlijama u petak, 18. februara, od 17 sati, u hotelu i restoranu “Vazdušna banja”.

Poverenik Gradskog odbora “Sloge” u Nišu Bratislav Ilić kaže da alternativni Zakon o radu podrazumeva i da nedeljni rad ne bude obavezan i da se osnuje posebno sudsko odeljenje za radne sporove kako oni ne bi trajali godinama već najviše šest meseci.

On obuhvata to da se plate tri dnevnice za radnu subotu, da minimalna potrošačka korpa, što je nekih 65.000 dinara, bude osnova za minimalac, da se onima koji moraju da rade nedeljom plate tri dnevnice, ali i uvećanja za noćni rad, veće odmore i drugo - kaže Ilić.

Dodaje da je taj Zakon podržala Stranka slobode i pravde i uvrstila ga u svoj program, a na panelu koji je otvoren za sve građane govoriće predstavnici Sindikata i autori Zakona.

Kako navode iz Sindikata “Sloga”, alternativni Zakon o radu nastao je po modelu Centra za dostojanstven rad i uz pomoć Centra “Ufo Palme”.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Srecko Sojic

    16:15 // 17. 2. 2022.

    Udruzenje lopovskih sindikata radnika je doveo do prosjackog stapa radnici postali robovi do sindikati suruju sa drzavom zadnjih 20 godina nistase nije promenilo sindikati se bogatili a radnici robovali

    • Tajanstveni Alan

      20:17 // 17. 2. 2022.

      Ocigledno, pripadas onima a ima ih mnogo, koji,kao misevi, ne smeju da strajkuju, protestvuju i bune se protiv vlasti, na svim nivoima i uz to imaju clanske knjizice, pa da se ne zamere ! Lako je ostrviti se na sindikate, tacno, mnogo ih je udvorickih, ali ne mogu se kriviti oni,koji hoce a clanstvo ne sme da se protivi protiv vlastodrzaca i policije! Ovako je lakse, isprazni se na sindikate !

    • Niške

      00:52 // 18. 2. 2022.

      Dobro je tebi u vodovodu ništa ne radiš a primaš debelu platu i kucaš poruke. I ti si bio zamenik direktora.... Strašno

  • Hepek

    15:18 // 17. 2. 2022.

    Sve je to lepo samo odakle pare za ovaj spisak zelja ? Da li to znaci da cete i vi u lov na kredite kao i ovi tigrovi . Bas me zanima koji poslodavac je spreman da plati subotu x3 i nocni rad !!! Jedino drzava . Onda mozemo da ocekujemo da subotom opstinari sede u kancelarijama i otvaraju pasijans x3 . Pricate gluposti kao da ne znamo koliko je ova drzava pukla .

  • Loouud

    15:01 // 17. 2. 2022.

    Koje zamlaćivanje... Pustite da robovi budu srećni, manite ih zakonima... Ali zapazite koje poboljšanje, vikendom trostruke dnevnice Ej vikendom!!! I Bog nalaže da se vikendom odmara i proklinje svakog ko radi nedeljom, a ovi borci za radnička prava obecavaju trostruke dnevnice... Ma strašno šta dožive ova zemlja.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: