Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:48, 23. 3. 2021.

| Društvo

Sindikat inspekcijama prijavio načelnicu u gradskoj upravi, tvrde da ne poštuje mere

Autor:T. TasićIzvor:Južne vesti
GU
Epidemiološke mere u Upavi; foto: čitalac

Da su protiv v.d. načelnice Uprave za građevinarstvo Marine Živulović Petrović podneli prijavu Gradskom štabu za vanredne situacije, komunalnoj miliciji, Gradskom veću, kao i sanitararnoj i inspekciji rada, potvrdio je Južnim vestima predstavnik Sindikata gradske uprave Marko Savić. Kao razlog je naveo probleme u organizaciji i nepoštovanje epidemioloških mera, ali detalje nije želeo da navodi dok nadležni ne reaguju. Načelnica nije želela da komentariše već je novinare uputila na gradonačelnicu, ali od nje, niti iz njenog Kabineta, opet nema odgovora.

Sa mesta šefice Građevinske inspekcije, na mesto načelnice jedne od 6 uprava u Nišu, Živulović Petrović došla je početkom 2021. godine, a nakon samo tri meseca da li je na novoj funkciji prekršila propise proveravaće nadležni, jer su je posle pritužbi zaposlenih prijavili članovi Sindikata gradske uprave.

Skrenuli smo pažnju šta su nam prijavili radnici. Samo pokušavamo da se svi ponašaju u skladu sa merama koje su propisane, merama zaštite, ništa drugo. Mislimo da imamo problema u organizaciji rada, u jednom delu te organizacije, na šta smo ukazali, pa ćemo da vidimo kakve će reakcije da budu – navodi Savić.

Prijave su podneli prošlog četvrtka, ali za sada niko nije odgovorio i još čekaju reakciju. GU Gužva u Upravi; foto: čitalac

Mi smo ukazali na nekoliko stvari koje smo primetili i za zaštitu i ne samo u tom posebnom slučaju nego i uopšte i u samoj Upravi, na šta bi trebalo možda malo više obratiti pažnju, što je sasvim normalno za komunikaciju između poslodavca i Sindikata – ističe Savić.

Sami radnici Uprave navode da komunikacija između njih i načelnice gotovo da i ne postoji, da je nova organizacija dovela do dezorganizacije i odatle proizilazi masovno okupljanje i nepoštovanje mera, pa šalju slike nastale u gradskoj upravi.

Tvrde da je bilo i incidenata, a Savić konkretne probleme nije želeo da navodi, dok, kako je rekao, ne vide krajnji ishod.

Ukoliko se ne izmene, ukoliko nema reakcije, onda ćemo da objavimo sve detalje, prvo bih sačekao da vidim reakciju i tih inspekcija i reakciju po prijavama, pa ukoliko se nastavi i dalje kao što je bilo do sada, onda ćemo malo više da se aktiviramo i da obelodanimo – poručio je Savić.


Načelnica: Sa mnom ne možete nikakav razgovor da obavite

Načelnica Živulovć Petrović nije želela da komentariše ništa u vezi sa prijavom.

Znate šta, imate kod gradonačelnice PR službu, pa ćete sa gradonačelnicom da vidite sve ostalo, sa mnom ne možete nikakav razgovor da obavite. Prijatno – odgovor je načelnice.

Nema informacija da li su razgovor ili bilo kakve mere preduzele komunalna milicija i inspekcije kojima je stigla prijava. Takođe, ni da li su slučaj proveravali nadležni u Gradu. Od gradonačelnice Dragane Sotirovski, kao ni iz njenog Kabineta, još nismo dobili odgovor na pitanja u vezi sa prijavom.

Odgovor je izostao i od Komunalne milicije, a iz Inspekcije rada su odgovorili da su pitanja prosleđena ministarstvu.

I kad bude pres služba videla, onda zvanično od njih se dobija odgovor. Po direktivi nemamo pravo da se mi izjašnjavamo. Ja sam to prosledila, oni su upoznati i dobićete odgovor, kad budu mene pitali, onda ja dajem odgovor, pa odgovor prosleđujemo dalje – kažu iz Inspekcije.

Procedura traje. Iz inspekcije su jedini od nadležnih koji su Južnim vestima bar poslali odgovor, da odgovora za sada nema.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 1:0

    15:44 // 24. 3. 2021.

    A Milan Nikolić, doveden iz Gradske stambene agencije - kao pomoćnik sekretara, a posle kao sekretar sekretarijata za ozakonjenje jedino znao da vodi karnet - a sad ostade i bez toga! Baš žalimo!!!

  • Poslušnici u akciji!

    10:52 // 24. 3. 2021.

    Ljudi nemojte da trpite dotičnu svi znaju šta radi i kako nemojte da trpite samo ministarstvo obavestite u BG NEMAJU POJMA ŠTA SE DEŠAVA NA LOKALU ti radnici u gradskoj upravi već godinama trpe bahatost svojih rukovodilaca i samo ćute moraju da bi plaćali račune samo obelodaniti šta vam rade jedni te isti poslušnici to je mala grupacija koja radnicima stalno preti već godinama!

  • Stojko

    10:14 // 24. 3. 2021.

    Zabranio im GOSPO/N/D, da izjave daju !? Jer, čim zinu zabrljaju /pa posle, zarad istine, neda se Južnim vestima, da podrobnije pišu o problemu/.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: